Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ray Lamontagne – “Such a Simple Thing”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ray Lamontagne – “Such a Simple Thing”

Na ongeveer twee jaar laat de Amerikaanse singer-songwriter Ray Lamontagne opnieuw van zich horen. Hoewel hij nu een menigte aan fans heeft, liep het voor deze man niet altijd van een leien dakje. Zo was er een tijd waarin hij 65 uur per week in een schoenenfabriek in Lewiston werkte. Uiteraard was dit niet zijn droomjob en besloot hij na het horen van een liedje van Stephen Stills zijn kans te wagen als singer-songwriter. Na het opnemen van enkele demo’s en een optreden in de buurt, werd hij uiteindelijk ontdekt door Jamie Caretta waardoor zijn eerste album Trouble tot stand is kunnen komen. Vanaf dan ging de bal aan het rollen en is hij ondertussen al bezig met zijn zevende album.

“Such a Simple Thing” heeft zijn naam niet gestolen. Het simpele, melancholische lied brengt je terug naar zijn eerste album. Hoewel hij in Ouroboros experimenteert, voelt dit nummer aan als een ‘back to basics’. De rauwe emoties komen mooi tot zijn recht met de eenvoudige en trage melodie. Veel meer dan een gitaar en zijn hese stem is er niet nodig om een nummer te maken waar je stil van wordt. Het lijkt erop dat Ray terug is, en dit op de manier zoals hij dat het best kan: ruw en intiem.

Facebook/ Twitter/ Instagram/ Website

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Haken & Between The Buried And Me @ Trix (Club): Hoofdgerecht laat op zich wachten

Nog geen drie weken geleden zag Fauna het levenslicht: een album vol onberekenbare tempo’s en waarbij elke track gelinkt is aan een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Demi Lovato - "Still Alive"

Nog niemand is de Amerikaanse singer-songwriter en acteur Demi Lovato vergeten. Tot nu toe bracht ze al acht studioalbums, twee videoalbums en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

DIRK. - Idiot Paradise (★★★★): Gewikt en zorgvuldig afgewogen

De band DIRK. mag hun naamkaartje van ‘Belgisch uithangbord’ stilaan netjes opblinken als we het over ons muzieklandschap hebben. Ze konden met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.