FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lefto, DJ Premier, Stikstof en 21 andere knallers op DOUR!

Enkele dagen geleden finaliseerde de organisatie van DOUR de line up van de Red Bull Balzaal maar vandaag al droppen ze weer een nieuwe lichting nieuwe namen die de programmatie van The Last Arena en de Boombox vervolledigen. Dit jaar pakt de organisatie van het festival nog eens groot uit met heel wat ronkende namen zoals The Chemical Brothers, Diplo en Action Bronson die tussen 11 en 15 juli in het kleine Waalse dorp in de buurt van de grens met Frankrijk te bewonderen zullen zijn.

Liefhebbers van de Franstalige rap mogen al maar beginnen te juichen met de aankondiging van de supergroep L’Entourage met de leden van 1995 (waar ook de zondagheadliner Nekfeu deel van uitmaakt) en $-Crew die er een exclusieve Belgische show zullen neerzetten. Een andere unieke show is het project GANGUE, opgezet in samenwerking met de Franse festivals Marsatac en Nördik Impakt. Het idee rond het project: drie artiesten (Haring, La Fine Equipe en Fulgeance) vertegenwoordigen een gebied van een van de festivals en brengen zullen samen een grootse show.

De Belgische (en dan vooral de Brusselse) hip hopscène maakt ook dit jaar weer voor een groot deel uit van de programmatie in de Boombox en The Last Arena. Eerder aangekondigde namen als Caballero & JeanJass, Swing en Blu Samu worden aangevuld met Isha, L’or Du Commun, Krisy, La Smala en Le 77. Ook Stikstof, die recent hun derde plaat Overlast uitbrachten en vorige woensdag de Ancienne Belgique op stelten zette, zullen dit jaar te zien zijn. Verder ook nog wat grote Amerikaanse hiphoppers met DJ Premier, door velen aanzien als één van de beste producers ooit, ILoveMakonnen, Ski Mask The Slump God en één van de grootste sensaties uit de hiphop Lil Xan.

Sinds 2002 (behalve in 2010) staat de man op Dour en mag, net zoals vorig jaar, een volledige dag in de Boombox in eigen handen nemen: Lefto. Zijn radioshow op zondagavond op Studio Brussel is mythisch en heeft al heel wat artiesten naar voor gebracht. In zijn kielzog maken de Zuid-Afrikanen BCUC, het Duitse duo Schlachthofbronx, de Argentijnse R&B-zangeres Nathy Peluso, de Engelse grimeartiest AJ Tracey en BBC Radio 1 host Benji B hun opwachting op Dour.

Een andere supergroep, deze keer voor de jazz liefhebbers, die dit jaar hum opwachting zal maken is R + R=NOW. De formatie rond pianist Robert Glasper en de wereldwijd erkende muzikanten Taylor McFerrin, Derrick Hodge, Justin Tyson, Christian Scott en Terrace Martin zullen op Dour één van hun weinige shows deze zomer afwerken. De nieuwe lichting wordt afgerond met het Canadees duo Keys N Krates, de Nederlanders Jarreau Vandal x Full Crute en de twee Franse projecten Kanka en publiekslieving Fakear.

Zowel combi- als dagkaarten zijn reeds te koop via de website van Dour.

Een overzicht per dag in alfabetische volgorde (nieuwe toevoegingen zijn onderlijnd):

Woensdag 11 juli 2018

Action Bronson – Diplo – GANGUE – Jon Hopkins Live – Jubilee b2b Madam X –  Juicy – King Doudou – Le 77Lil Xan – Modeselektor Live – Mr. Oizo – Selah Sue – The Jillionaire

Donderdag 12 juli 2018

Angèle – BADBADNOTGOOD – Baz & Simplistix (feat. MC Seko) – Black Sun Empire (feat. Multiplex MC) – Cashmere Cat – Dead Cross – DJ AZF – DJ Premier – DJ Tennis – Eatbrain League ((Jade b2b Agressor Bunx b2b L 33 feat. Coppa)) – Eyehategod – Fakear – Frankee x Joe Lord (feat. IC3) – Goldlink – Hollie Cook – IshaJarreau Vandal x Full Crate –  Joey Bada$$ – Kadavar – Keys N KratesLa Smala – Little Dragon – Macky G (feat. IC3) – Mefjus (feat. Maksim MC) – Monolord– Noisia (feat. 2shy) – ODESZA – Preditah – Randomer – run SOFA – Shigeto – Son Lux –SubRosa – The Chemical Brothers – Ufomammut – Ulysse – Wizkid – Wyatt E.

Vrijdag 13 juli 2018

070 Snake – AJ Tracey – Atari Teenage Riot – Blu Samu – BRNS – Caballero & JeanJass – Camo & Krooked – Channel One – Dälek feat. Mats Gustafson – Daniel Avery –  Delta Heavy – electric)noise(mach – Fatima Yamaha – Forever Pavot  – GoldFFinch –  Hugo TSR – I Hate Models – ILoveMakonnen – Honey Dijon – Kanka – Killbox – Kornél Kovacs – KrisyL’Or Du Commun – Loud – Mogwai – Moscoman – Mura Masa – Pan-Pot – Parcels – Preoccupations – Protoje and The Indignation – Recondite – Rich Brian – SCARLXRD – Shame – Ski Mask The Slump God – Slowdive – Soulwax – Steffi – Stephan Bodzin– Talaboman – The Black Madonna – The Experimental Tropic Blues Band –The Bronx – U-Roy & Mad Professor – Young Marco

Zaterdag 14 juli 2018

Adriatique – Agar Agar – Alt-J – Altin Gün – Bagarre – Baxter Dury – Benji B – Ben UFO – Boys Noize live – Chelsea Wolfe – Daphni – Dave Clark – Denzel Curry – Floating Points Live – Folamour –  FùGù Mango – Goldfox –  Ho99o9 – Hong Kong Dong – Ken Boothe – Kollektiv Turmstrasse – L’Entourage – L’Impératrice – Lefto – Lena Willikens – Marvin & Guy – Mattrixxman  – MHD – Mick Jenkins – Mind Against -Mount Kimbie – Nathy Peluso – Nils Frahm – Onmens – Pallbearer – Paul Kalkbrenner – Paula Temple b2b Rebekan – Princess Nokia – R+R=Now – Ross From Friends – Swing – Thot –Umwelt -Zeal And Ardor

Zondag 15 juli

Agoria – Amelie Lens – BCUC –  Ben Klock – Beth Ditto – Biffty & DJ Weedim – Biga*Ranx – Big Boi – Billy Carter – Black Flower – Boris Brejcha – Cellini – Ezra Collective – Equal Idiots – Farrago – Flavien Berger – FIDLAR – Gaïka – Girls In Hawaii – Harry Potar – Hungry 5 – JacidORex –KOKOKO! – Lomepal – Lysistrate – Manu Le Malin – Ministry – MØ – Moses Boyd – Pépite – Polo&Pan – Rex Orange County – Robert Hood – Rødhåd – Schlachthofbronx – Solstafir – STIKSTOF – Subway Shamans –Thee Oh Sees – Tshegue – Tyler. the Creator – Vels Trio – Yung Lean and Sad Boys

1617 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 1): Hoge toppen, Lage Landen

De eerste dag van Pukkelpop wordt nooit als een volwaardige festivaldag gezien, maar toch is dat tegenwoordig steeds meer wel dan niet…
InstagramLiveRecensies

STIKSTOF, Kae Tempest, Sylvie Kreusch en Tsar B @ Gent Jazz: Kaetamine

Op vrijdagavond kan het weekend worden ingezet en in Gent doen ze dat al eens graag met een feestje. Terwijl in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.