Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Snail Mail – “Pristine”

Het legendarische label Matador Records heeft er de laatste jaren een gewoonte van gemaakt om nieuwe indierock acts, die populariteit hebben vergaard online, aan hun eigen rangen toe te voegen. Eerder gebeurde dit met o.a. Car Seat Headrest, Lucy Dacus en Julien Baker. Nu komt daar ook Snail Mail bij. In 2016 bracht het trio, aangevoerd door de uit Baltimore afkomstige Lindsey Jordan, hun uitstekende debuut EP Habit uit. Die EP, met daarop zes levendige en dynamische nummers, krijgt nu eindelijk een vervolg. Lush, de eerste volwaardige langspeler, zal uitkomen op 8 juni bij Matador Records. Een eerste single “Pristine” is nu al te beluisteren.

Hun sound valt ruwweg te omschrijven als een combinatie tussen Pavement, Sonic Youth en Avril Lavigne. Het is vooral Jordans doortastende stemgeluid en haar krachtige melodieën die er in slagen om de aandacht vast te grijpen. Ondanks de titel van het nummer klinkt de instrumentatie net iets minder ongerept dan op de EP, we vinden het gitaargeweld hier net iets stijver klinken dan we gewend zijn. Het meeslepende refrein maakt dan weer veel goed. Het doet ons reikhalzend uitkijken naar het volledige album en naar hun eerste optreden op Belgische bodem.

Snail Mail komt op 23 mei naar de Witloof Bar in de Botanique te Brussel. Info & Tickets

Facebook / Twitter / Bandcamp

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Howlers - "Matador"

The Howlers is zo een naam, die je als rockfan snel zou moeten ontdekken. Dit drietal uit het oosten van London maakt…
LiveRecensies

Snail Mail @ Botanique (Rotonde): Klagen met tegenzin

Lindsey Jordan, en indien ze zich laat bijstaan door band Snail Mail genoemd, is een goudhaantje in de hedendaagse indierockwereld. Als zestienjarige…
LiveRecensies

Sonic City Dag 3: Melanie sluit subtiel en stijlvol af

Na zwart en roze had Sonic City nog een derde kleur in petto voor de laatste dag. Met sterke sets van Black…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.