Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Second Still – “Automata”

Second Still, dat is vers, dreigend post-punk geweld uit Amerika. Vorig jaar publiceerden ze al hun gelijknamige debuutplaat bij Frans post-punklabel Manic Depression, maar volgende maand is het trio terug met nieuw werk. Equals, de eerste ep van Second Still zal volgende maand verschijnen bij het Belgische platenlabel Weyrd Son. Hoe die nieuwe plaat zal klinken? Niet helemaal anders dan hun eerste LP, verwachten we. Maar toch kondigt zich al een subtiele evolutie aan in de sound van deze kakelverse band.

Een tijd geleden dropte de band al de eerste single van hun eerste ep, “Opener”, maar vandaag kregen we een exclusieve première van hun tweede single. Het nummer heet “Automata” en lijkt sterk op de eerste single. In “Automata” horen we een donkere baslijn die je binnenrijgt in de macabere wereld van Second Still. De zachte melancholische stem van frontvrouw Suki Kwan past naadloos in de dreigende, donkere atmosfeer van het nummer en vertoont sterke trekken met andere post-punkbands als Fornet, Traitrs of Japan Suicide. Toch klinken Second Still iets anders dan wat we gewoonlijk van post-punk mogen verwachten. Zo worden nekbrekende gitaarriffs en vocals ingeruild voor rustige basnoten en etherische vocals. Hier en daar horen we zelfs een aantal synths op de voorgrond treden die op eigenzinnige wijze geconfronteerd worden met de dreigende noten van de basgitaar. De invloed van avant-gardistische, uitgestorven genres als Coldwave en No Wave zijn onmiskenbaar op de twee singles van Second Stills – al zijn de typische delay-gitaareffecten of de lichte drumbeats nog steeds aanwezig.

Hoe de rest van het album zal klinken? Dat kom je op 20 april te weten. Al kan je hun nieuwe plaat ook hier al pre-orderen.

Facebook / Bandcamp

Tracklist:

1. In Order
2. Ashes
3. Automata
4. Opening
5. Altar
6. Walls (bonus track)

 

38 posts

About author
Muzikale beer met een voorliefde voor rock, indie, hiphop en elektronica.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Italia 90 - "Borderline"

Tot voor kort deed ‘Italia 90’ ons enkel maar denken aan het spannende WK voetbal, waarbij West-Duitsland de beker na twee verloren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dry Cleaning – “Strong Feelings”

Dry Cleaning is een relatieve nieuwkomer in het postpunk genre, maar heeft met twee ep’s sinds 2019 al een vrij sterke reputatie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan - "Hands Up"

Als je de Foo Fighters-hetze probeert te ontlopen  – of gewoon extra wil genieten van het betere gitaarwerk –, ben je bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.