Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bryde – “Peace”

Vlak voor de release van haar aankomende debuut-LP, bracht Bryde vandaag het nummer “Peace” uit. Deze debuut-LP zal ze uitbrengen via haar eigen label Seahorse Music, wat ze opgericht heeft voor gelijkgestemde vrouwen in een door mannen gedomineerde muziekindustrie. Eerder bracht de jongedame al “Wait”, “Wouldn’t That Make You Feel Good?” en het wondermooie “To Be Brave” uit.

Haar sound werd al vaker vergeleken met die van Daughter, rustige en tedere nummers maar toch onderliggend erg veel kracht. In het begin van “Peace” is dat niet anders, fijne gitaarklanken en haar adembenemende zwoele stem daar boven op. Naar het refrein toe bloeit de dynamiek helemaal open. Bryde toont zichzelf zoals we haar nog niet veel gehoord hebben en je voelt de emotie waarmee het nummer gemaakt is. Ze verheft haar stem naar een venijnigere en stevigere klank, ondersteund door pittige gitaren en drums. Het heeft zelfs iets weg van The Cranberries. Grote contrasten in één nummer, daar zijn wij niet vies van.

Dat deze dame goed bezig is, dat hoeven we jullie vast niet meer te vertellen. Haar debuut-LP Like An Island komt op 13 april uit, wij zijn alvast benieuwd! Voorlopig staan er nog geen concerten in België voor Bryde gepland, maar voor ons zou ze alvast thuis horen op de nieuwe affiche van Pukkelpop. Laat ons hopen!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post-Party - "Being Honest"

Wie graag luistert naar energieke gitaren en danst op feel-good nummers, moet zeker Post-Party toevoegen aan zijn afspeellijst. De vierkoppige indierockband uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porridge Radio - "The Last Time I Saw You (O Christmas)"

Porridge Radio zet voor alle muziekfans nog eens een pakje onder de kerstboom. De Britse indierockers beleefden, misschien wat tegen de gang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "This Is The End"

Eerder gebruikten we al zonnig en energiek met een hoog meezinggehalte om de jongens van Sea Girls te beschrijven. Inmiddels is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.