Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Seinabo Sey – “I Owe You Nothing / Remember”

De Zweedse zangeres Seinabo Sey is na twee jaar pauze terug met nieuw materiaal. Haar debuutplaat Pretend uit 2015 zit vol met r&b parels en haalde in haar thuisland de top vijf van de charts. Haar grote succes kwam stilaan aan het rollen nadat Kygo haar nummer “Younger” remixte en zo mocht ze in 2015 in de KluB C van Rock Werchter optreden. In het voorjaar van 2016 keerde ze terug naar ons land en speelde ze in een uitverkochte Orangerie, waar ze nog eens bevestigde hoe goed ze is. Seinabo heeft haar tijd genomen voor haar tweede plaat en het wachten is nu eindelijk voorbij. Ze releast twee nummers in één keer en meldt dat er nog een derde op komst is. De drie nummers staan op haar nieuwe plaat, die we dit jaar nog gaan krijgen.

Seinabo Sey heeft een stem die je uit de duizend herkent. Haar stem heeft iets warms en een klein korreltje dat je vrijwel meteen inpakt. Op zowel “I Owe You Nothing” als “Remember” toont ze dat ze nog steeds perfect weet hoe ze haar stem het best kan inzetten. Het eerste nummer “I Owe You Nothing” heeft een leuke beat die zeer repetitief is, maar niet verveelt. Een leuk extraatje is de bridge waarin een koor meezingt. Het tweede nummer “Remember” is aanvankelijk iets trager, maar neemt vanaf het midden meer en meer vaart op. Het nummer is een samenwerking met Jacob Banks, die net zoals Seinabo bekend staat om zijn stemgeluid. De song is iets meer soul dan r&b en toont nog maar eens hoe creatief Seinabo Sey is. Beide nummers maken ons alvast nieuwsgierig naar de rest van haar nieuwe album!

1758 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Seinabo Sey - "Blessed" & "Black Star"

De Zweedse wonderstem Seinabo Sey beschikt over een meer dan uniek stemgeluid dat je uit de duizend herkent. Dat is en blijft…
AlbumsRecensies

OneRepublic – Human (★★★½): Introspectieve altpop die wil inspireren en emotioneren

Het is intussen acht jaar geleden dat OneRepublic sterren telde. “Counting Stars”, vanop hun derde album Native, mag zich met meer dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (14 juni - 20 juni)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.