Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DREAMS – “No One Defeats Us”

Eindelijk is het zover! Vandaag maakte de wereld kennis met DREAMS, het samenwerkingsproject van Luke Steele (bekend van Empire of the Sun en The Sleepy Jackson) en Daniel Johns (bekend van Silverchair en The Dissociatives). Het resultaat is een funky dansnummer geworden die de uitdagende naam “No One Defeats Us” kreeg. Volgende maand zijn de mannen van DREAMS live te zien op Coachella. DREAMS is daarmee de enige band die op het festival geboekt werd vooraleer er muziek was uitgebracht.

De invloeden van Empire of the Sun zijn sterk te horen in dit nummer. Dit geldt zowel voor de tekst als voor de muziek. Steele en Johns noemden het nummer een mantra en maken zich daarmee los van de klassieke structuur van een lied. De tekst lijkt een oproep te zijn voor de luisteraar om tot actie te komen. (“Stand by your brother/Be good to others/Help out the homeless/Show love to your neighbor”). Uiteindelijk maant de band iedereen aan samen te komen. Met deze single maakt DREAMS een krachtig debuut. Het lied wordt gedragen door de karakteristieke stem van Steele en heeft een aanstekelijke gitaarriff. Voeg daar een ijzersterke beat aan toe en dan heb je net als DREAMS het perfecte recept gevonden om iedereen op de dansvloer te krijgen.

Wij benijden alvast de Coachellagangers die volgende maand helemaal los zullen kunnen gaan op “No One Defeats Us”!

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & MF DOOM - "The Chocolate Conquistadors"

Veel horen we niet meer van veteraan MF DOOM, maar als de stripgeobsedeerde gemaskerde MC nog eens uit zijn (bat)cave komt, is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L'Impératrice - "Anomalie bleue"

De Franse groep L’Impératrice ontstond in 2012, maar de kenmerkende vrouwelijke stem van Flore Benguigui, was er pas in 2015. De groep kan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ertebrekers - "Blut"

Met kerstsingles is het vaak een dubbeltje op zijn kant, maar wanneer de mannen van Ertebrekers zich eraan wagen, zijn we toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.