Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DREAMS – “No One Defeats Us”

Eindelijk is het zover! Vandaag maakte de wereld kennis met DREAMS, het samenwerkingsproject van Luke Steele (bekend van Empire of the Sun en The Sleepy Jackson) en Daniel Johns (bekend van Silverchair en The Dissociatives). Het resultaat is een funky dansnummer geworden die de uitdagende naam “No One Defeats Us” kreeg. Volgende maand zijn de mannen van DREAMS live te zien op Coachella. DREAMS is daarmee de enige band die op het festival geboekt werd vooraleer er muziek was uitgebracht.

De invloeden van Empire of the Sun zijn sterk te horen in dit nummer. Dit geldt zowel voor de tekst als voor de muziek. Steele en Johns noemden het nummer een mantra en maken zich daarmee los van de klassieke structuur van een lied. De tekst lijkt een oproep te zijn voor de luisteraar om tot actie te komen. (“Stand by your brother/Be good to others/Help out the homeless/Show love to your neighbor”). Uiteindelijk maant de band iedereen aan samen te komen. Met deze single maakt DREAMS een krachtig debuut. Het lied wordt gedragen door de karakteristieke stem van Steele en heeft een aanstekelijke gitaarriff. Voeg daar een ijzersterke beat aan toe en dan heb je net als DREAMS het perfecte recept gevonden om iedereen op de dansvloer te krijgen.

Wij benijden alvast de Coachellagangers die volgende maand helemaal los zullen kunnen gaan op “No One Defeats Us”!

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

STUFF. @ De Kreun: Snoeihard met delicate schoonheid

@Gregory Vlieghe Twaalf jaar geleden bracht drummer Lander Gyselinck enkele bevriende artiesten samen voor een jamsessie in de iconische nachtclub The White…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bbno$ – “yoga” (feat. Rebecca Black)

Het succesverhaal van bbno$ is te wijten aan een perfecte timing. In 2019 bracht hij het enorm catchy “Lalala” uit, wat door…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sababa 5 – “Smilansky”

In onze eeuwige zoektocht naar muziek die niet in één vakje past, stootten we deze week op Sababa 5. Deze groep doet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.