Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DREAMS – “No One Defeats Us”

Eindelijk is het zover! Vandaag maakte de wereld kennis met DREAMS, het samenwerkingsproject van Luke Steele (bekend van Empire of the Sun en The Sleepy Jackson) en Daniel Johns (bekend van Silverchair en The Dissociatives). Het resultaat is een funky dansnummer geworden die de uitdagende naam “No One Defeats Us” kreeg. Volgende maand zijn de mannen van DREAMS live te zien op Coachella. DREAMS is daarmee de enige band die op het festival geboekt werd vooraleer er muziek was uitgebracht.

De invloeden van Empire of the Sun zijn sterk te horen in dit nummer. Dit geldt zowel voor de tekst als voor de muziek. Steele en Johns noemden het nummer een mantra en maken zich daarmee los van de klassieke structuur van een lied. De tekst lijkt een oproep te zijn voor de luisteraar om tot actie te komen. (“Stand by your brother/Be good to others/Help out the homeless/Show love to your neighbor”). Uiteindelijk maant de band iedereen aan samen te komen. Met deze single maakt DREAMS een krachtig debuut. Het lied wordt gedragen door de karakteristieke stem van Steele en heeft een aanstekelijke gitaarriff. Voeg daar een ijzersterke beat aan toe en dan heb je net als DREAMS het perfecte recept gevonden om iedereen op de dansvloer te krijgen.

Wij benijden alvast de Coachellagangers die volgende maand helemaal los zullen kunnen gaan op “No One Defeats Us”!

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cochemea - Vol. II: Baca Sewa (★★★★): Onmogelijk om stil te blijven zitten

Nadat Cochemea Gastelum (“Cheme” voor de vrienden) in 2010 debuteerde met The Electric Sound of Johnny Arrow was het maar liefst negen…
AlbumsRecensies

Abel Ghekiere - Voor het verdwijnt, en daarna (★★★★½): (Z)onder vaderlijke vleugels vliegt hij weg

Al in januari schreven we hoe we verwachtingsvol uitkeken naar de debuutplaat van Abel Ghekiere. Met zijn eerste single pakte de jonge…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Folamour - The Journey (★★★½): Bont allegaartje, unieke flair

  De naam Folamour, alias van een Franse dj en producer, doet waarschijnlijk bij heel wat fans van het boiler room-gegeven een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.