Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kyle Meadows – “Crossing Corners”

Kyle Meadows is een zanger uit Pennsylvanië en speelt al sinds zijn dertiende gitaar. Hij begon op zijn zestiende zelf muziek te schrijven en op te nemen. Mark Linkous, oprichter van Sparklehorse, was zijn inspiratiebron die in een interview jongeren adviseerde om hun eigen muziek gewoon op te nemen en online te zetten. Kyle volgde zijn raad op en leek steeds meer gepassioneerd door muziek. Hoewel het tot dan nog speels was, begon hij vanaf 2012 met het echte werk. Vanaf dan was muziek geen hobby meer en stortte hij zich er volledig op. Dit resulteerde in een album in 2015: False Charmers. 

“Crossing Corners” is de nieuwste release van Kyle, maar het lied zat al jaren te broeden in zijn hoofd.
Hoewel hij in het middelbaar de strofes schreef, had het nummer een totaal andere melodie en ontbrak het refrein nog. Toch bleef het in zijn hoofd nazinderen en besloot hij om er toch nog iets mee te doen. Na enkele demo’s, besloot hij het nummer een kans te geven.

Het dromerige nummer verwijst naar de pijnlijke gevolgen die liefde met zich kan meebrengen. Een treurige Kyle smeekt zijn geliefde om naar hem terug te komen. De song eindigt dan ook met een smeekbede waarin ‘Come back to me’ meermaals herhaald wordt. Op het einde hoor je het geruis van een televisie of radio, dat net iets te lang blijft aanhouden. “Crossing Corners” heeft een aangename melodie, maar het blijft wat op de oppervlakte. Het nummer heeft voor Kyle zelf veel betekenis, maar het zal niet eenvoudig zijn het publiek te overtuigen. Toch zal het de liefhebbers van zachte singer-songwriters misschien wel overstag doen gaan, hij heeft alvast een erg aangename en zachte stem.

Facebook /WebsiteInstagram

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single rainbow frog biscuits - "It's All Fake Anyway"

De kans is groot dat rainbow frog biscuits een naam is die onbekend in de oren klinkt. Het alterego van Amber Louise…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Corby - "Problems"

Door de ondertussen welgekende coronapandemie was het even stil langs Corby’s kant. Het tweede en laatste album van de Australische singer-songwriter dateert…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Neon Golden - “Hard To Find”

Geïnspireerd door een concert van The Bony King Of Nowhere in de Vooruit dacht Gentenaar Aaren Van De Maele: dat moet ik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.