Festivalnieuws

Dour gaat ‘hard’ met Equal Idiots, FIDLAR en 25 anderen!

De 30ste editie van het grootste Waalse festival belooft een echte feesteditie te worden om u tegen te zeggen. Met namen als The Chemical Brothers, Selah Sue en alt-J staat er al heel wat moois op het affiche en daar voegen ze vandaag 27 nieuwe (harde) namen aan toe die La Caverne weer gaan doen daveren. Eén van de blikvangers van deze verse lichting namen is onze Belgische trots Equal Idiots. Het duo uit de Kempen stond al geprogrammeerd op de Rock Werchter-zondag en begint nu stilletjes aan ook over de taalgrens door te breken. Verder staan ook de Berlijnse digital hardcore pioniers Atari Teenage Riot op het affiche net zoals de Californische punkbands FIDLAR en The Bronx, de unieke combinatie Dälek feat. Mats Gustafson alsook de Franse noise/ mathrockers van Lysistrate.

Aan harde Belgische namen verder ook geen gebrek met de Gentenaren van Onmens, het nieuwe project van Grégoire Fray Thot, de Luikse projecten The Experimental Tropic Blues Band en Wyatt E. en het Brusselse trio electric)noise(machine. Afgerond wordt het lijstje harde namen met de Zweden Monolord, de Koreanen Billy Carter, de Ijslandse band Solstafir, Ufomammut uit Italië, de experimentele doom van SubRosa en de Fransen Forever Pavot!

Naar jaarlijkse gewoonte transformeert La Caverne ´s nachts in een donkere club waar donkere elektronica en hypnotiserende beats voor een stevig undergroundfeestje zorgen. Ook dit jaar weer achter de knoppen: de Fransmannen Manu Le Malin en DJ AZF, maar ook hun landgenoot Harry Potar, Duitse producente Lena Willikens, het Oostenrijkse Drum-and-Bass duo Camo & Krooked, het Belgische duo Subway Shamans en het Drum-and-Bass duo uit London Delta Heavy. Ook nieuwe spannende projecten wachten ontdekt te worden door het grote publiek zoals de Engelse Randomer, de Amerikaan Mattrixxman en ten slotte de Brusselse Jacid0Rex.

Zowel dag- als combi-tickets zijn reeds te koop via DOUR.

Een overzicht per dag in alfabetische volgorde (nieuwe toevoegingen zijn onderlijnd):

Woensdag 11 juli 2018

Action Bronson – Diplo – Jon Hopkins Live – Juicy – Modeselektor Live – Mr. Oizo – Selah Sue

Donderdag 12 juli 2018

Angèle – BADBADNOTGOOD – Black Sun Empire feat. Multiplex MC – Cashmere Cat – Dead Cross – DJ AZF – DJ Tennis – Eyehategod – Goldlink – Hollie Cook – Joey Bada$$ – Kadavar – Little Dragon – Macky G feat. IC3 – Monolord– Noisia feat. 2shy – ODESZA – Preditah – Randomer – run SOFA – Shigeto – Son Lux –SubRosa – The Chemical Brothers – Ufomammut – Ulysse – Wizkid – Wyatt E.

Vrijdag 13 juli 2018

070 Snake – Atari Teenage Riot – Blu Samu – BRNS – Caballero & JeanJass – Camo & Krooked – Channel One – Dälek feat. Mats Gustafson – Delta Heavy – electric)noise(mach –Fatima Yamaha – Forever Pavot –Hugo TSR – I Hate Models – Killbox – Kornél Kovacs – Loud – Mogwai – Moscoman – Mura Masa – Pan-Pot – Parcels – Preoccupations – Protoje and The Indignation – Recondite – Rich Brian – SCARLXRD – Slowdive – Soulwax – Talaboman – The Black Madonna – The Experimental Tropic Blues Band The Bronx – U-Roy & Mad Professor – Young Marco

Zaterdag 14 juli 2018

Adriatique – Agar Agar – Alt-J – Altin Gün – Bagarre – Baxter Dury – Ben UFO – Boys Noize live – Chelsea Wolfe – Daphni – Dave Clark – Denzel Curry – Floating Points Live – Folamour –  FùGù Mango – Ho99o9 – Hong Kong Dong – Ken Boothe – Kollektiv Turmstrasse – L’Impératrice – Lena Willikens – Mattrixxman  – MHD – Mick Jenkins – Mind Against -Mount Kimbie – Nils Frahm – Onmens – Pallbearer – Paul Kalkbrenner – Paula Temple b2b Rebekan – Princess Nokia – Ross From Friends – Swing – Thot –Umwelt -Zeal And Ardor

Zondag 15 juli

Agoria – Amelie Lens – Ben Klock – Beth Ditto – Biffty & DJ Weedim – Biga*Ranx – Big Boi – Billy Carter – Black Flower – Boris Brejcha – Ezra Collective – Equal Idiots – Flavien Berger – FIDLAR – Gaïka – Girls In Hawaii – Harry Potar – Hungry 5 – JacidORex –KOKOKO! – Lomepal – Lysistrate – Manu Le Malin – Ministry – MØ – Moses Boyd – Pépite – Polo&Pan – Rex Orange County – Robert Hood – Rødhåd – Shame – Solstafir – Subway Shamans –Thee Oh Sees – Tshegue – Tyler. the Creator – Vels Trio – Yung Lean and Sad Boys

1340 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Dans Dans: 'We zijn in de eerste plaats een liveband.'

Na een reeks omzwervingen van vijf jaar bij onder andere Flying Horseman, Mark Lanegan Band en Dez Mona vonden zanger-gitarist Bert Dockx,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR - "Breaker"

Vrijdag verscheen Bill & Ted Face The Music, de gloednieuwe film rond Bill & Ted met o.a. Keanu Reeves in de hoofdrol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single NUTSHELL - "The Malthusian Trap"

Voor liefhebbers van SONS, Equal Idiots en DIRK. is NUTSHELL zeker een band om in de gaten te houden. Deze Belgische garagerockband…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.