banner

AlbumsRecensies

Three Days Grace – Outsider (★★★½): Haal de luchtgitaar maar boven

Three Days Grace, ons allen wel bekend van hun ruigere muziek, zijn weer helemaal terug. Maar schrik niet. Met Outsider klinkt de band een stuk volwassener dan voordien. Hiermee willen ze aantonen dat de band zich een beetje als buitenstaander voelt. Het album behandelt het gevoel om ergens bij te horen. Ze willen een blijvende indruk achterlaten. Toch weet de groep nog heel goed hoe ze stevige rocknummers moeten schrijven.

De Canadese band heeft al enkele albums uit: Three Days Grace (2003), One-X (2006), Life Starts Now (2009) Transit Of Venus (2012) en Human (2015). Vandaag is het tijd voor het nieuwe, langverwachte, album Outsider. En laat ons hopen dat hier even succesvolle singles uit voortvloeien. Denk maar aan “I Hate Everything About You”, deze stond op nummer 1 in de US Modern Rock en Mainstream rock charts.

We openen het album met hun tweede single “Right Left Wrong”; en dit op een zeer duistere wijze. Je hoort er een vrouwenstem influisteren:  “I don’t know what you mean”. Maar wij weten het wel! Ze vluchten voor alles en iedereen, zolang ze het verleden maar kunnen achterlaten. We worden meegesleurd in hun zoektocht naar zichzelf. En dat blijft al meteen boeien.

Vervolgens hoor je hun eerste single “The Mountain”Deze single kwam meteen aan: je hoort hier weer het verlangen om te ontsnappen, maar ze weten niet wat er aan de andere kant is. De indrukwekkende intro laat ons verder luisteren naar de stevige gitaren. Een echte single met ballen.

Na de twee singles die wel voordien al hoorden, wordt het album in dezelfde lijn verder gezet. Op elk nummer hoor je eerst een mysterieuze intro, waar je nadien wordt omver geblazen door het stevige gitaarwerk. Maar de ruige mannen kunnen ook zacht zijn. Met het nummer “Love Me Or Leave Me” verrassen ze ons dan weer met een rustige lovesong. Dit in combinatie met de stem van Matt Walst, daar kan je wel even van wegdromen. Maar niet voor lang, want nadien moeten we terug mee op zoek en worden we wakker geschud door de typische sound van de groep.

Het volledige album is te beluisteren op Spotify. Maar haal eerst je luchtgitaar maar naar boven, want stilzitten is geen optie!

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Rock Am Ring: Wisselvallig weer, top sfeer

Drie dagen rock, metal en pop op een van de meest legendarische festivals van Europa: Rock Am Ring. De 34ste editie van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Three Days Grace - "The Mountain"

Three Days Grace is een vierkoppige band uit Canada die vooral bekend is van hun grote hit “I Hate Everything About You”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.