Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Blaudzun – “Islands_”

“Islands_” is de nieuwe single van Blaudzun, een Nederlandse singer/songwriter die door het leven gaat als Johannes Sigmond. Het is alvast een voorproefje voor het album _UP_ dat op 6 april verschijnt. Dat album is het laatste deel van de Jupiter-reeks en belooft een heruitvinding te zijn van wat Blaudzun was.

Soundwise horen we meteen iets heel anders dan wat Blaudzun vroeger maakte. Wel nog aanwezig: het hoge stemgeluid van Sigmond dat je helemaal meeneemt in het verhaal met het nodige drama-gehalte, zonder de negatieve connotatie van het woord. Toch klinkt het nummer heel wat poppier dan bijvoorbeeld “Promises Of No Man’s Land”, lichter, makkelijker in het oor. “Islands_” is een nummer dat we prima op de radio zouden kunnen horen en dan die volumeknop even helemaal opendraaien. Het doet soms wat denken aan Coldplay. De nieuwe ingrediëntenmix van Blaudzun is er een die wij alvast kunnen smaken en toegankelijk is voor een heel breed publiek.

Na deze single willen we eigenlijk zo snel mogelijk het nieuwe album horen. “Islands_” blijft ongetwijfeld nog even in je hoofd zitten om dan onbewust op repeat te gaan. Op 14 april staat Blaudzun in de Ancienne Belgique.

Facebook / Twitter / Website

9 maart 2018

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief