Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single ZHU & Tame Impala – “My Life”

Verrassend muzieknieuws, en dat op een maandag. De Chinees-Amerikaanse house-dj Steven Zhu of gewoonweg ZHU bracht vandaag zijn nieuwe single uit. Op het eerste gezicht niets speciaals, ware het niet dat hij een beroep heeft kunnen doen op Kevin Parker van Tame Impala om de vocals van het nummer te verzorgen.

De Australische band Tame Impala heeft nog weinig introductie nodig. Ze stonden al op Rock Werchter en hun wereldhit “Let It Happen” kent waarschijnlijk iedereen. De naam ZHU klinkt veel mensen hoogstwaarschijnlijk wat minder bekend in de oren. Nochtans is hij niet de minste dj. Hij werkte al samen met Skrillex en in 2016 bracht hij zijn debuutalbum Generationwhy uit. Zijn doorbraakhit “Faded” bracht hem aan de top van de housescene. Voor Tame Impala is het de eerste echte release sinds hun album Currents uitkwam in 2015. Op echt solowerk van de groep rond Parker blijft het voorlopig nog even wachten.

“My Life” is een typisch ZHU-nummer. Het begint erg rustig maar bouwt op naar een fantastische climax. De stem van Kevin Parker sluit hierbij perfect aan. Zo hoort house te zijn. Niet te veel franjes, maar toch een nagenoeg perfecte productie. ZHU verdient ongetwijfeld meer erkenning voor zijn kunnen en hopelijk komt die erkenning er na de release van dit nummer. “Let me live my life”, zingt Parker, terwijl we zijn stem horen wegebben…

Twitter ZHU / Website ZHU

Twitter Tame Impala / Website Tame Impala

5 maart 2018

About Author

Jonas Verstichel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter