Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Against All Logic (Nicolas Jaar) – “I Never Dream”

Terwijl Nicolas Jaar zijn wereldtour deed in verband met zijn laatste album Sirens (2016), kwamen er van het label Other People regelmatig goede sounds naar buiten onder de naam A.A.L (Against All Logic). Een dansbare, vaak ‘lay low’, variant leunend op de sound van Jaar’s eerdere werk als ‘next big techno producer’ op Wolf + Lamb Music. Terwijl Nicolas Jaar, na deze plaat, steeds meer afweek van de conventionele stijl, bracht label-broertje A.A.L deze stijl wel ten gehore waardoor er gebroeid werd op de persoon achter deze drie letter. Maar natuurlijk kon Nicolas Jaar zijn club-vibes niet missen: “I see things like Against All Logic as a continuation of my earlier work, I always find it funny when announcements say something is ‘the first Nicolas Jaar single in three years’, as I’ve put out work under many different names.”

Nieuwe single “I Never Dream” komt (ironisch genoeg) weer iets experimenteler uit de mouw, maar laat wel weer Jaar’s technische finesse horen. De funky breakbeat wordt ondersteund door schattige synth toontjes. “I Never Dream” heeft veel energie in zich en kan hier en daar rekenen op uitspattingen die zich op grote festivalweides wel kunnen bewijzen deze zomer. Het nummer heeft, voor een Jaar song, tevens een positieve klank. Denk: een video-clipje met veel zonnebloemen, verblindende lens flare als de poppy vocal samples hun opkomst maken om vervolgens op een minimal hi-hat race te belanden in de donkere, maar zwoele kelder van een met Detroit bassen doordrongen New Yorkse club. Te ver? Luister maar eens goed.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Darkside (Nicolas Jaar & Dave Harrington) – “Liberty Bell”

We naderen de laatste week van 2020, een jaar dat een nieuwe dimensie aan de term annus horribilis lijkt te hebben gegeven, maar 2021…
AlbumsRecensies

Nicolas Jaar - Cenizas (★★½): De grens met het experimentele opzoeken

Er lijkt maar geen einde te komen aan de releases van Nicolas Jaar in 2020. Nog geen twee maanden geleden liet hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nicolas Jaar – “Sunder”

Sinds het vier jaar oude Sirens bracht Nicolas Jaar geen nieuw materiaal meer uit onder zijn eigen naam. In de tussentijd kon hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.