Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Editors – “Hallelujah (So Low)”

Dat de Britten van Editors populair en geliefd zijn in ons land, is inmiddels duidelijk na tal van optredens voor volgelopen weides op Rock Werchter en Pukkelpop en een hopeloos uitverkochte Sportpaleisshow in maart. Nu enkele weken voor ze hun langverwachte plaat Violence uitbrengen, sturen ze een tweede single “Hallelujah (So Low)” de wereld in die ons zowaar hoop geeft.

Op hun vorige nummer “Magazine” was de invloed van noise-artiest Blanck Mass (die op deze nieuwe plaat meewerkt) nauwelijks te horen, maar daar is op “Hallelujah (So Low)” verandering in gekomen. Terwijl de live-versie van “Hallelujah (So Low)”, die ze deze zomer onder andere op Pukkelpop al speelden, iets strakker klinkt, lijkt de albumversie eerder op een demoversie waar nog veel werk aan is. Het refrein is groots en kan ons wel smaken maar de strofes zijn eigenlijk heel erg saai en blijven niet boeien. Een echte vooruitgang op “Magazine” durven we het niet meteen noemen, maar de beweging in de juiste richting werd wel wel ondernomen. ‘So Low’ zou je zomaar eens letterlijk kunnen nemen als we over het niveau van deze single spreken. Wat de verdere invloed van Blanck Mass op het geluid van de Briste band is weten we pas op 9 maart wanneer Violence verschijnt.

Website / Facebook

21 februari 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief