Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty – “Mr. Tillman”

Zijn maatschappijkritisch epos Pure Comedy was nog maar net verschenen in april 2017 of Father John Misty begon al hints te geven naar een volgend album. En kijk, nog geen jaar na datum hebben we al opnieuw een nieuwe single van een album dat volgens de vader zelf al helemaal af is. Het nummer zou eerst “Mr. Tillman, Please Exit The Lobby” heten en weet toch weer aan te knopen bij de alt folk van zijn debuutplaat Fear Fun. Met simpele gitaarakkoorden, piano en een vleugje glockenspiel is het nummer zo lichtvoetig dat het in een zucht weer voorbij is.

“Mr. Tillman” vertelt het verhaal van – hoe kan het ook anders – Josh Tillman zelve die als een verwaande superster het leven van het hotelpersoneel zuur maakt. Of de lyrics gebaseerd zijn op waargebeurde feiten, kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar ze zijn wellicht uit het leven van FJM geplukt. Tillman zingt het nummer vanuit het standpunt van een hotelconcierge die Tillman vriendelijk benadrukt dat hij niet met de matras op het balkon mag slapen en zijn paspoort in de minibar ligt. Ook countryzanger Jason Isbell maakt zich zorgen, maar FJM stelt hem gerust in het refrein: ‘I’m feeling good, Damn, I’m feeling so fine, I’m living on a cloud above an island in my mind.’

De manier waarop hij een grotesk personage van zichzelf maakt, scheert de rand van megalomanie en branie. Fans vinden hem een zelfbewust genie, anderen zien dan weer een songschrijver die heel graag over zichzelf zingt. Wij kiezen het midden. “Mr. Tillman” is niet zijn beste werk, maar maakt ons toch weer benieuwd welke richting hij zal uitgaan met zijn nieuwe plaat. Lachtte hij in 2017 met de politiek en de samenleving, steekt hij dan in 2018 de draak met zichzelf?

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese - "You Deserve an Oscar"

Matthew Maltese groet al tijdlang de wondere wereld als singer-songwriter. Deze dubbele titel van zanger alsook schrijver is hij meer dan waardig,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty - "To S. / To R."

De tijd waarin we Father John Misty als ex-lid van Fleet Foxes beschouwden, ligt ver achter ons. De man heeft namelijk op…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2019: Dag 4 met o.a. Father John Misty en Patti Smith

Na een dag die zich uitsluitend toelegde op metal stond dag vier op de Lokerse Feesten in het teken van de veelzijdigheid….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.