Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Bonfire Lakes – “Two Sisters”

De Limburgse americana/indie band Bonfire Lakes komt nog dit voorjaar met hun debuutalbum Leaves. Een album over afscheid nemen waarvan “Two Sisters” alvast een voorsmaakje is. Bonfire Lakes is de band rond Marino Roosen, andere bandleden komen onder andere uit Rhinos Are People Too, Sophia, Teen Creeps en Portland (winnaar De Nieuwe Lichting 2018). Zelf zegt de band alvast het volgende over het album:

Muzikaal schippert Leaves tussen folkparels en hartverwarmende indierock, met gitaren die slaan én zalven en warme, pulserende orgels en harmonieën die de nummers voorzien van de perfecte begeleiding (en soms tegengewicht) voor de ontwapenende verhalen over verlies, spijt, liefde en dood. Nu eens intiem en pijnlijk eerlijk, dan weer euforisch; soms klein en lo-fi, andere keren wijds. 

“Two Sisters” is een gebalanceerd luisterlied. Warm en eenvoudig, geen productionele hoogstandjes om iets achter te verbergen. Die eerlijkheid en rust komt ook over op de luisteraar. Het is lieve en zachte muziek, die hier en daar misschien iets té braaf is. Toch heeft dit ook zijn uniciteit want je droomt helemaal weg van een zalig, pittoresk landschap waarbij je jezelf terugvindt. De tekstuele gevoeligheid krikt het melancholische gehalte nog even op.

We zijn benieuwd naar het album en vooral of dat nog andere soorten emoties naar boven kan brengen. Je kan Bonfire Lakes op 25 februari zien in Sint-Truiden, op 23 maart in Hasselt (album release) en op 20 april in Leuven.

Facebook

19 februari 2018

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief