Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Speak, Brother – “Magnesium Burn”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Speak, Brother – “Magnesium Burn”

Met hun nieuwe single “Magnesium Burn” bevestigt de Britse indie-folk-rock band Speak, Brother dat het over het nodige talent beschikt om een goede song te schrijven. Het nummer heeft zeer aanstekelijke componenten en een krachtige boodschap, maar mist nog net dat tikkeltje meer in de afwerking. “Magnesium Burn” gaat voor zanger en schrijver James Herring over het verlangen om voluit te leven en dat vertaalt zich in het strakke tempo en het vleugje escapisme in het lied.

“Then there is this deep longing to just run. Run into the dark places. Like a child into the fields. I think it’s at those places when we’re most uncomfortable and just a about out of control of the outcome, where we really live, grow and become free.”

Het is zeker een mooie voorbode, want de band brengt komende lente hun debuutplaat Young & Brave uit. De krachtige indie-folk-rock sound en verhalende songs werden eerder al vergeleken met Of Monsters and Men, Kodaline en Fleet Foxes, maar of de band ook bij het grote publiek voet aan wal kan zetten valt nog af te wachten.

8 posts

About author
Met jubel en passie voor muziek op zoek naar utopieën.
Articles
Related posts
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 101

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Een beetje te ontdekken en zeker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.