LiveRecensies

Intergalactic Lovers @ Ancienne Belgique (AB): Vlinders in de buik

Intergalactic Lovers wist de laatste tien jaar enorm te groeien en behoort daarom ook terecht tot één van de de beste Belgische indierock-bands. Na een geslaagd optreden op Pukkelpop, een Europese tour en een uitverkochte AB in november, speelde de Belgische topband op Valentijn opnieuw in een uitverkochte AB. Ze stelden er hun derde plaat Exhale voor, waarmee ze de top drie van de albumcharts behaalden. De band rond frontvrouw Lara Chedraoui bezorgde ons met hun energieke optreden vlinders in de buik.

De support act van de avond was de Portugese Surma. De jonge vrouw was zeer nerveus, want het was één van haar grootste shows tot nu toe. Ze stelde in haar dertig minuten lange set werk uit haar album Antwerpen voor, maar kreeg de zaal met haar trippy electromuziek niet helemaal in de sfeer. Het publiek was ondanks haar sterke prestaties niet van hun sokken geblazen en dat heeft vooral te maken met de (veel te) experimentele sound, die helemaal niet aanleunt bij de muziek van hoofdact van de avond. Dat het applaus op het einde wat pover was, is een kleine schande en kunnen we moeilijk begrijpen…

Het is Valentijn en je voelt dat er veel liefde in de zaal hangt. Lara heeft er duidelijk zin in en danst er zoals altijd wild op los. Vanaf het begin zit alles goed en kunnen we niet anders dan genieten. Het eerste grote highlight is er met “Shewolf” al snel. Het publiek zingt flink mee en lijkt in een zevende hemel te zweven (misschien ligt het ook aan de romantische valentijnsfeer). Het daaropvolgende “No Regrets” kan gelukkig aan het niveau van “Shewolf” tippen en blijkt geen zwakke schakel te zijn. Wat een sterk begin!

De nieuwste single “Talk! Talk!” heeft onlangs een videoclip gekregen, maar toch gaat het nummer in de sterke setlist wat onder. Jammer, want voor de rest wisselt het nieuw en ouder werk elkaar af en lijkt de setlist goed in balans te zijn. Het nieuwe werk krijgt voldoende aandacht maar toch zijn het de liedjes van de eerste twee platen waarop het publiek het meest los gaat. Zo ontpopt “Islands” zich nog maar eens tot een absolute publiekslieveling en wordt het refrein gretig meegezongen wanneer Lara haar microfoon richting het publiek houdt. Ook het iets minder bekende, maar daarom niet minder goede “Great Evader” kan harten veroveren en valt overduidelijk in de smaak!

Als we het einde van de set naderen, vraagt Lara een uitverkochte AB om te zakken zodat het volgende lied ingezet kan worden met een ‘sitdown’. Wanneer de eerste tonen van hun megahit “Delay” door de boxen galmen, springt iedereen recht en zingt vrijwel heel de AB mee. Even later krijgen de nieuwe nummers “Fears” en “River”  de eer om de set af te sluiten en laten ze het publiek niet op hun honger zitten. Met een groot applaus duikt het vijftal de coulissen in en komen ze met evenveel goesting als ervoor terug op. Net zoals in november krijgen we twee bisrondes, waarin het ouder werk nog eens in de spotlight komt. “Northern Rd.” is onze favoriet en had wat ons betreft de laatste bis mogen zijn omdat het nummer zo een heerlijke sfeer heeft in vergelijking met afsluiter “Bruises”.

Het is de tweede keer dat Intergalactic Lovers de AB met hun nieuwe plaat weet uit te verkopen, maar deze keer was de sfeer nog beter dan in november. Ze hebben met de nieuwe plaat ondertussen al heel wat shows gegeven en dat voelde je meteen. Lara en haar bandgenoten stonden nog sterker in hun schoenen en zetten een topshow neer. Vooral het ouder werk werd weer massaal meegezongen en zorgde voor het ene hoogtepunt na het andere. Lara haalde weer haar wildste dansmoves boven en de band speelde een strakke show, waardoor we nog meer uitkijken naar de festivalzomer.

PS: Goed nieuws voor iedereen die er niet aanwezig kon zijn… De show werd opgenomen en zal eind deze week op Apple Music belanden!

Setlist:

Fears
Give It Up
Talk! Talk!
Shewolf
No Regrets
My I
For The Young Ones
Islands
Great Evader
Let Go
Delay
Distance
Between The Lines
River

Northern Rd.
Howl

Bruises

1293 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

SCHNTZL @ Ancienne Belgique (AB): Wondermooie reis die boordevol emoties zit

Eerder dit jaar bracht SCHNTZL een tweede langspeler uit en die wist ons meer te smaken dan het gepaneerde lapje vlees dat…
InstagramLiveRecensies

Babymetal @ Ancienne Belgique (AB): Meer dan een gimmick

Babymetal is een fenomeen in eigen land en kwam op 16 februari voor het eerst naar ons land in een uitverkochte Ancienne…
LiveRecensies

OMD @ Ancienne Belgique (AB): Band zonder vervaldatum

Orchestral Manoeuvres in The Dark, of kortweg OMD, is terug van ‘nooit’ weggeweest. De Britten hebben, afgezien van een tienjarige stop, veertig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.