Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Night Flowers – “Cruel Wind”

Wie fan is van hemelse synthesizers en dromerig gezang, hoeft niet langer te zoeken. Night Flowers is een vijfkoppige indieband uit Londen die je met hun nieuwe single “Cruel Wind” terugvoert naar de dreampop van de jaren tachtig. Toch kan je niet zeggen dat de muziek van Night Flowers passé is. Zij zijn erin geslaagd het nostalgische te mixen met een modern sausje, waardoor deze single helemaal klaar is voor 2018.

Het lied begint met een rustige spaceysound, maar al snel voegen zich daar de drums aan toe en kan het serieuzere werk echt van start gaan. Zangeres Sophia Pettit heeft een kristallen , adolescent-klinkende stem dat aangenaam is om naar te luisteren. De clip past goed bij de dromerige, kosmische sfeer die de band uitademt. Je ziet astronauten die zich klaar maken voor een missie en die begeleid worden door Pettit.  Het vertelt het verhaal van alle opofferingen die je moet maken om je droom te verwezenlijken. De vintage kleren en filter die gebruikt werd voor de clip doen ons vermoeden dat de Night Flowers geïnspireerd werden door het verleden. Daar is natuurlijk niets mis mee.

Enig minpuntje? De strofen zijn wat flets, stiekem wacht je toch altijd een beetje op het refrein dat veel interessanter klinkt dan de rest van het lied. Het is wel een catchy nummer, dat zeker blijft hangen en dat je benieuwd maakt naar het album dat op 13 april zal uitkomen via Dirty Bingo Records.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

 

13 februari 2018

About Author

Cath Debrue


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief