Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mount Kimbie ft. King Krule – “Turtle Neck Man”

Mount Kimbie moeten wij niet meer voorstellen. Het duo brengt al sinds hun debuutalbum Crooks & Lovers in 2010 uiterst dansbare muziek, die toch niet voor de hand ligt. Denk niet aan Martin Garrix of Tiësto maar eerder aan de dansbare baby van Four Tet en Floating Points. De andere auteur van het nummer, King Krule, is ook geen onbekende. De rosse Andy Marshall heeft waarschijnlijk de meest herkenbare vocalen van het hele indie-landschap en bracht enkele maanden geleden één van de meest geanticipeerde albums van 2017 uit, The Ooz genaamd. Ook de combinatie van de artiesten samen is geen experiment. “Turtle Neck Man” zal al hun vierde samenwerking voor Mount Kimbie zijn.

“Turtle Neck Man” is een zeer kort nummer, waarop het vooral rond de stem van King Krule draait. Op muzikaal vlak wordt de instrumentatie gedurende het hele nummer ongeveer herhaalt. Er zit niet echt een beat in het nummer en dat is spijtig. De combinatie van King Krule’s vocals en experimentele synthesizers is altijd een topper, maar het nummer had gerust dubbel zolang mogen duren en op een bepaald moment op Mount Kimbie-wijze mogen ontploffen. Een gemiste kans volgens ons.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mount Kimbie - "in your eyes" (feat. slowthai & Danny Brown), "a deities encore" (feat. Liv.e), "Q" & "Quartz"

Toen Mount Kimbie vorig jaar, na een lange stilte, weer eens van zich liet horen met “Black Stone” & “Blue Liquid”, beloofden…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hamond - "Angels"

De jonge multi-instrumentalist Hamond bracht in 2020 zijn debuut-ep Source Material uit, waarmee hij fans van o.a. James Blake, Mount Kimbie en SBTRKT…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mount Kimbie - "Black Stone" & "Blue Liquid"

Eindelijk is het zover, Mount Kimbie is terug! Nu ja, helemaal weg waren ze na Love What Survives nu ook niet, want zo zat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.