Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mount Kimbie ft. King Krule – “Turtle Neck Man”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mount Kimbie ft. King Krule – “Turtle Neck Man”

Mount Kimbie moeten wij niet meer voorstellen. Het duo brengt al sinds hun debuutalbum Crooks & Lovers in 2010 uiterst dansbare muziek, die toch niet voor de hand ligt. Denk niet aan Martin Garrix of Tiësto maar eerder aan de dansbare baby van Four Tet en Floating Points. De andere auteur van het nummer, King Krule, is ook geen onbekende. De rosse Andy Marshall heeft waarschijnlijk de meest herkenbare vocalen van het hele indie-landschap en bracht enkele maanden geleden één van de meest geanticipeerde albums van 2017 uit, The Ooz genaamd. Ook de combinatie van de artiesten samen is geen experiment. “Turtle Neck Man” zal al hun vierde samenwerking voor Mount Kimbie zijn.

“Turtle Neck Man” is een zeer kort nummer, waarop het vooral rond de stem van King Krule draait. Op muzikaal vlak wordt de instrumentatie gedurende het hele nummer ongeveer herhaalt. Er zit niet echt een beat in het nummer en dat is spijtig. De combinatie van King Krule’s vocals en experimentele synthesizers is altijd een topper, maar het nummer had gerust dubbel zolang mogen duren en op een bepaald moment op Mount Kimbie-wijze mogen ontploffen. Een gemiste kans volgens ons.

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mount Kimbie - MK 3.5: Die Cuts | City Planning (★★★): Melancholie op de dansvloer

Het geduld van Mount Kimbie fans werd al enkele jaren op de proef gesteld. Nadat het duo drie jaar de tijd nam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mount Kimbie - "Locked In" (feat. Maxo Kream & Pa Salieu)

Het is nog maar van begin deze maand geleden dat we vier nieuwe Mount Kimbie singles op ons bord kregen. Het producerduo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mount Kimbie - "in your eyes" (feat. slowthai & Danny Brown), "a deities encore" (feat. Liv.e), "Q" & "Quartz"

Toen Mount Kimbie vorig jaar, na een lange stilte, weer eens van zich liet horen met “Black Stone” & “Blue Liquid”, beloofden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.