Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caliban – “Intoxicated”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caliban – “Intoxicated”


Over het feit dat deze metalmachine haar strepen reeds verdiend heeft, bestaat geen twijfel. Al sinds 1997 blazen ze alles en iedereen omver met regelmatig nieuwe albums die door velen overladen werden met lof. Voorzien van een onheilspellende videoclip is “Intoxicated” een voorbode van het ondertussen elfde album dat op zes april zal uitkomen. Dat elfde wapenfeit genaamd Elements dient als opvolger voor Gravity uit 2016.

Zoals we al aanwezen draait Caliban al een tijdje mee in de metalwereld, maar sleet zit er nog niet op. Ze gaan zelfs mee met hun tijd. Het nummer begint met een lekker djent-achtige gitaarrif. Het pompende ritme neemt je volledig op en maant je aan om te beginnen springen en mensen te duwen. Zanger Andreas Dörner heeft zijn dierlijke emoscreams van de begindagen achterwegen gelaten en lijkt een soort middenweg tussen roepen en zingen gevonden te hebben die wel aanslaat. Al zit er af en toe wel een vocale knipoog naar vroeger tussen. Zijn herkenbaar vettig Duits accent is hij echter nog niet verloren en blijft na al die jaren toch echt leuk klinken. Zoals het metalcore-nummers betaamt kan de verplichte breakdown niet ontbreken. De opbouw ernaartoe kan niet duidelijker zijn, maar hij klinkt wel echt volgens boekje. De brug tussen de breakdown en het laatste refrein duurt iets te lang en is op de achtergrond voorzien van een soort syntheziser-geluid dat niet helemaal juist aanvoelt, maar dat zullen we door de vingers zien.

Caliban levert met “Intoxicated” het bewijs dat de sound van een band kan evolueren zonder in te boeten aan kwaliteit. Het is een metalcore-nummer zoals het moet klinken, maar stiekem hopen we toch ook dat er op de nieuwe plaat nog eens verrassende uithaal tussen zit. Het nummer kan en zal echter niet ontbreken in de setlists van komende optredens die er zonder twijfel aankomen, al is er tot op heden nog niets bevestigd.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Polaris - "Nightmare"

Toen enkele weken geleden het tragische nieuws naar buiten kwam dat Ryan Siew, een van de gitaristen van Polaris, op zesentwintigjarige leeftijd…
AlbumsRecensies

Chamber – A Love to Kill For (★★★★½): Slachthuis voor de trommelvliezen

Als we aan muziek uit Nashville denken, dan gaat onze gedachte meteen richting de country. De enige echte muziekstad van de Verenigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pendulum & Bullet for My Valentine - "Halo"

  Als een van de meest gerenommeerde en grootste acts in hun genre en misschien zelfs in de alternatievere elektronische muziek maakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.