AlbumsRecensies

Justin Timberlake – Man Of The Woods (★★): “Goed gebakken lucht”

Justin Timberlake staat weer in de spotlight. Vorige week bracht hij zijn nieuw studioalbum Man Of The Woods uit en gisteren blies hij het dak eraf tijdens zijn halftime-optreden op de Super Bowl. Vandaag werd bekend dat hij met zijn tour ook halt zal houden in België. Het geschikte moment dus om zijn nieuw album onder de loep te nemen.

Het valt niet te ontkennen dat hij als muzikant over een groot arsenaal aan hits beschikt. Begin vorig jaar draaiden alle radiozenders zijn “Can’t Stop The Feeling” grijs, nu is het voormalige *NSYNC-lid terug met zijn 4e studio-album. Justin Timberlake weet nog steeds als geen ander hoe de massa te bekoren met dansbare popnummers.

Voor- en nadelen

Met zijn nieuwe plaat combineert hij z’n typische sound met hedendaagse popinvloeden. Het heeft zijn voor- en nadelen. Het album zoekt vernieuwing op, bij “Midnight Summer Jam” is het moeilijk om stil te blijven zitten. Daarnaast zullen een aantal nummers zoals titeltrack “Man Of The Woods” hoogstwaarschijnlijk te horen zijn op commerciële zenders. Voor fans van de Amerikaanse popster is het een leuke plaat en zeker het luisteren waard. Maar de plaat in één ruk uitluisteren blijkt toch eerder een opgave. Ondanks de catchy songs mist het album bij momenten inhoud en gevoel. Hij verpakt de meeste songs als goed gebakken lucht.

Google lanceerde ook een poll met de vraag van welk nummer het publiek het meest geniet. Uit meer dan 23.000 stemmen scoorde de single “Filthy”, het best. Het is het eerste nummer op het album en werd eerder al gerecenseerd door Dansende Beren.

Een popplaat voor een breed, jong publiek die het meest zal bijblijven door leuk artwork. Timberlake houdt met zijn Man Of The Woods Tour op dinsdag 17 juli halt in het Antwerps Sportpaleis.

8 posts

About author
Met jubel en passie voor muziek op zoek naar utopieën.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Natalie Jane - "Tattoos"

Natalie Jane is een heus TikTok-fenomeen die fans verzamelde met nummers te coveren in grote parkings. Die bevatten een goede akoestiek voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madison Beer - "Make You Mine"

Madison Beer is al even bezig aan een opmars binnen de muziekwereld. Haar debuutplaat scheerde hoge toppen en ook Silence Between Songs,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justin Timberlake - “Selfish”

Hoe zou het tegenwoordig nog met Justin Timberlake gaan? De storm van controverse die gepaard ging met de onthullingen in de memoires…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.