Albums, Recensies

The Soft Moon – Criminal (★★): postpunkse eenheidssoep

The Soft Moon bracht vandaag zijn vierde studioalbum Criminal uit. Het album bevat tien nummers, waaronder “Choke” dat 18 januari reeds werd uitgebracht. Het is een donker nummer dat al meteen hint naar een nog donkerder album.

The Soft Moon is het postpunkproject van de Oaklandse Luis Vasquez. Vasquez neemt er werkelijk alles voor zijn rekening, hij zingt, producet, schrijft en bespeelt de instrumenten die zijn muziek darkwave-elementen geeft. Vasquez gaf aan dat Criminal een poging is om opluchting te vinden door zowel zijn fouten op te biechten als anderen de schuld te geven voor de fouten die hem beïnvloed hebben.

Het album begint met “Burn” een hard, explosief nummer dat doet denken aan Nine Inch Nails. Daarna volgt “Choke”, volgens Vasquez de theme song voor zijn hardnekkig corrupt gedrag. Het lied klinkt alsof er ruis op je boxen zit en doet vreemd aan, alsof Luis high was toen hij het nummer producete. Als hij “I live high” begint te zingen, lijkt het extra plausibel.

De nummers die erop volgen hebben allemaal niet echt veel inhoud en de lyrics en klinken als meer van hetzelfde, heel post-punkish en haast angstaanjagend. “Born Into This” springt uit dat hele rijtje eenheidssoep wel uit met een opgejaagde sound die je meteen wakker schudt en is toch wel een van de betere nummers op dit album.

Criminal is zeker niet het beste werk van Vasquez. Hoewel de post-punkachtige sound je al echt moet smaken, wordt die wel mooi doorgetrokken over het hele album. Met het risico dat het album iets saaier wordt. Gelukkig zitten er ook nummers als “Burn” en “Born Into This” in, die het talent van de muzikale duizendpoot bevestigen.

The Soft Moon treedt op in de Botanique op 17 februari.

Facebook

2 februari 2018

About Author

Lotte Coolen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief