Features

De Grote Beren Van Morgen 2018: Sharptooth & Arson

De voorlaatste dag dat je bands leert kennen voor onze lijst met “De Grote Beren Van Morgen”. Vandaag krijg je een genre dat nog in geen van onze voorgaande posts echt te vinden was: metal. Twee steengoeie metalbands die volgens ons in 2018 vele potten gaan breken. De ene is een hardcore band uit Baltimore die eerlijke lyrics brengt, de andere is ook een hardcore punk band uit Gent die voorlopig nog geen muziek uitbracht. Twee bands in dezelfde sfeer, vandaag eentje voor de liefhebbers van het hardere genre dus!

Sharptooth

In onze lijst met ‘Grote Beren Voor Morgen’ letten we er op dat er bands in voorkomen die nog bijna niets uitgebracht hebben. Vandaag maken we hier een uitzondering op, want Sharptooth bracht vorig jaar zijn debuutalbum Clever Girl uit. Nu, deze klinkt zo overtuigend dat we niet anders kunnen dan meer van hen te horen in 2018. Het album kreeg in de gespecialiseerde media ook super goeie recensies, niemand leek er negatief over te zijn en zo gaf Metalinjection hen een 10/10, niet mis, toch? Oja, ze hebben het echt niet voor een bepaalde president, check de tracklist van hun album maar eens.

Wat maakt de band zo uniek? Dat is frontvrouw Lauren Kashan en haar frustraties, ze heeft er namelijk ettelijke. Zo schreeuwt ze de longen uit haar lijf tegen homohaat, verkrachting en de objectificatie van vrouwen. Het komt hard aan en nog nooit was er iemand die zo direct, met zoveel kracht ons zo met de neus op feiten duwde. Ze komen, zoals hun naam doet vermoeden, scherp uit de hoek en op nummers als “Give em’ Hell Kid” en “Can I Get A Hell No” zijn de breakdowns zo strak, dat zelfs mensen die niet zo into hardcore zijn, het weten te appreciëren. Hun debuut kwam uit op Pure Noise Records, maar volgens ons zal het niet lang duren vooraleer een groter label bij hen komt aankloppen, groot talent deze Sharptooth! In Amerika spelen ze nu het voorprogramma van Anti-Flag, hopelijk levert hen dat het publiek op dat ze verdienen!

Arson

Hoewel hun naam nog maar weinig belletjes doet rinkelen, zal dat niet lang meer blijven duren. Met leden van het ondergewaardeerde Atlas en het intussen gestopte Anti Icon hebben ze een loeihard recept, maar het vijftal gooit het over een andere boeg. Een mix van punk en hardcore met een stevige portie rock ’n roll zijn klaar om dit jaar het land te veroveren. Te beginnen bij Kavka waar ze volgende week het voorprogramma verzorgen van het grote MEWITHOUTYOU. Het wordt meteen de eerste gelegenheid voor hun strakke songs live te horen.

Muziek zal je online nog niet vinden, al hoef je zeker niet lang meer te wachten. Arson is volop bezig met hun arsenaal aan stevig gitaargeweld te optimaliseren, om dan zonder pardon hun veroveringstocht te starten waar niemand weet waar die zal eindigen. Als je muziek à la Refused en Frank Carter & The Rattlesnakes kan smaken, hou dan zeker een oogje op hun Facebook-pagina, het begin van de storm wil je niet gemist hebben. Binnenkort komt er een videoclip aan en we hebben gehoord dat die de moeite is.

De Grote Beren Van Morgen 2018:

Lo Moon & Portland

Lewis Capaldi & Blu Samu

Touts & Danny Blue And The Old Socks

Emily Warren & Angèle

Col3trane & Yusuf

Maddy Jane & Josefien Deloof

Bloxx & Sunflower

Sam Fender & Amery

Stereo Honey & Vaal

Grace Carter & Fortress

Ms Banks & K1D

Au/Ra & Tessa Dixson

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 2): Muziek drijft temperatuur naar ongeziene hoogtes

Een nieuwe dag brak aan in Landgraaf. De nacht was voor velen onrustig geweest door de hitte. Vandaag beloofde niet veel beter…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Frank Carter & the Rattlesnakes - Sticky (★★★): Gecontroleerd ontploffen

Frank Carter staat al jaar en dag bekend als een woelwater die heel wat te vertellen heeft aan de muziekminnende wereld. We…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.