Interviews

Interview Roam: “Ooit een show spelen met Blink-182 zou fantastisch zijn.”

Interviews

Interview Roam: “Ooit een show spelen met Blink-182 zou fantastisch zijn.”


In het ondertussen tot het verleden horende 2017 ging Roam op tour voor hun tweede langspeler Great Hights and Nosedives. Wij vonden hen terug in een kleine achterkamer van Kavka en hadden het genoegen om een kort interview af te nemen. Drummer Miles Gill en bassist Matt Roskilly stonden ons te woord met een glimlach tot achter hun oren. Ze hadden veel te vertellen over het touren vroeger, nu en in de toekomst en wij lieten hen rustig begaan.

Hoe gaat het op de headline Tour tot dusver?
Miles: “Goed, man. Touren in Europa is heel plezant. We hebben hier ooit al een headline Tour gedaan, maar we hebben vooral gespeeld als voorprogramma. Het is leuk om te zien hoe het publiek groter en groter wordt.”
Matt: “Klopt, het is al heel leuk geweest. Onze vorige headline Tour was ook al eventjes geleden, dus voor ons persoonlijk was het de moeite om dat terug te kunnen doen. Het is ook fijn om met onze vrienden in Stand Atlantic samen rond te hangen. Binnenkort trekken we ook samen naar de UK.”
Miles: “Plus onze goede vrienden van WSTR komen er vanaf dan ook bij.”

2017 is een groots jaar geweest voor jullie: op tour met New Found Glory, Great Hights and Nosedives kwam uit. Heeft dit jaar veel veranderd voor Roam?
Matt: “Ja, intern in de groep zeker. We wouden dit album al heel lang uitbrengen, want dit is de sound waar we als band echt voor wouden gaan. Het voelde ook aan als een enorm lange tijd tussen ons vorig album, Backbone en dit album.”
Miles: “Als het album klaar was, waren we er allemaal zo blij mee en waren we klaar om het op de wereld los te laten. Het is wel stressvol, want het bepaalt het komende anderhalf jaar van je leven. Dus hopelijk zien we een grote progressie in ons leven als band.”
Matt: “Maar het publiek lijkt het toch een goed album te vinden, dat kan al tellen.”

Wat was naast de release van Great Hights and Nosedives het grootste gloriemoment van Roam in 2017, het absolute hoogtepunt?
Matt: “Voor mij het opnemen van het album en in LA wonen, dat was echt een raar gegeven voor ons. We hebben daar een maand geleefd en het voelde achteraf aan als: ‘wauw is dit nu echt gebeurd’. Dus dat is zeker een hoogtepunt. Daarnaast uiteraard de tour met New Found Glory.”
Miles: “Die shows waren onze grootste shows ooit in de USA. We hadden nog nooit in zalen gespeeld voor 1000 à 2000 man, dus dat is voor mij echt een mijlpaal.”

Maar jullie hebben toch op Vans Warped Tour gespeeld?
Matt: “Klopt, maar we lokten niet zoveel volk toen zoals we dat nu deden als voorprogramma voor New Found Glory. Het was ook de perfect genre-mix.”
Miles: “Het was een heel slimme zet om zo vlak na het uitkomen van het album die tour aan te vatten en hun fans waren ook heel ontvankelijk voor onze muziek.”

Wat verwachten jullie van 2018?
Matt: “Meer van dit! Meer touren, ons album over heel de wereld proberen te verspreiden. De liedjes en sound van dit album zijn over het algemeen toegankelijker, dat hopen we tenminste (lachend).”
Miles: “Hopelijk mogen we ook de festivals afschuimen deze zomer. De grote festivals in de UK zou leuk zijn en enkele nieuwe plaatsen, die we nog niet gezien hebben.”

Wij zijn voor het einde van het jaar bezig met eindejaarslijstjes: zijn er ontdekkingen die jullie dit jaar gedaan hebben die wij zouden moeten opnemen in onze lijst?
Miles: “Niet per se dit jaar ontdekt, maar Greyscale heeft dit jaar een van de beste platen van het jaar uitgebracht.”
Matt: “Stand Atlantic ook, hun EP is geweldig. Zorg dat je die zeker volgt!”

Jullie verklapten al eentje, maar wat zou jullie top drie zijn van beste albums van 2017?
Miles: “Wat kwam dit jaar uit waar we zoveel naar luisteren?”
Matt: “Ik heb enorm veel geluisterd naar Weezer. De nummers die reeds uit zijn van Pacific Daydream en hun vorig album The White Album, ik denk dat dat nog dit jaar uitkwam (bleek achteraf 2016 te zijn).”
Miles: Safe In Sound van Lower Than Atlantis. We hebben hun tour meegedaan voor dat album en ik vond het een geweldige plaat. Grayscale zoals ik al zei. Het laatste album van Neck Deep ook.”
Matt: “Ja, inderdaad. Ik denk dat dat ook mijn favorieten van 2017 is.”

Wat is het absolute hoogtepunt dat ik jullie mag toewensen voor de toekomst van Roam?
Matt: “Ik heb niet per se één ding. Er staan veel dingen op de bucket list. Ik wil graag touren met Green Day of Blink-182.”
Miles: “Zelfs nog maar een show spelen met Blink-182 zou geweldig zijn.”
Matt: “Dat zou leuk zijn. Ik heb ook altijd al in Wembley willen spelen. Zelfs al is het als support, maar een grote arena Tour staat ook ergens bovenaan mijn lijst.”

Staan er al festivals op de planning?
Miles: “Er is nog niets bevestigd, maar ik ben er zeker van dat die wel komen.”

Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Weezer - SZNZ (★★): Ondermaats niemendalletje

Dat Weezer niet te verlegen is om af en toe een gimmick te gebruiken is geen geheim. Zo bracht de groep uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer - "I Want a Dog"

Je merkte het waarschijnlijk deze ochtend al toen je het ijzig laagje van je autoramen moest krabben, maar de winter is dus…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 - “EDGING”

Nadat er de afgelopen week wereldwijd foto’s opdoken van affiches met de bizarre boodschap ‘They are cumming’ van het mysterieuze bedrijf ‘182…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.