Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Siegfreud – “Sunder”

Siegfreud is een nieuw project van Olivier Van D’hunslager, die al eerder zijn intrede in het Belgisch muzieklandschap deed met Frøwst (winnaar Rockrace 2016 en finalist Humo’s Rock Rally 2016). Met Siegfreud gooit hij het over een even donkere maar wel meer elektronische boeg. Zijn nieuwe single “Sunder” is een duister en warm brouwsel met techno en IDM invloeden. Die overschakeling naar deze sound lijkt voor Siegfreud heel naturel te komen.

De minimalistische groove van het nummer brengt je in een trance die langzaam opbouwt om dan in het midden van het nummer even een ogenschijnlijke kalmte aan te reiken. Wanneer die kalmte verzadigd is, komen schele orgelgeluiden je oorschelp binnen suizen. Sunder lijkt te pieken met het hyperkinetische stuk dat de stilte opvolgt maar de échte ontlading van het nummer komt als laatste. Een beukende techno-beat rolt als een steeds zwaarder wordende donderwolk over je heen.

Siegfreud heeft met Sunder een sterke debuutsingle op de wereld gelost die een welverdiende interesse wekt in zijn voor het voorjaar geplande EP!

28 december 2017

About Author

Florian Strik


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief