Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vilify – “Before”


Soms ontdek je eens zo’n fris nieuw bandje waarvan je gewoon weet dat ze binnen jaar een pak verder zullen staan. Vilify trok zo al onze aandacht en blijkbaar ook die van Studio Brussel want ze werden geselecteerd voor de Nieuwe Lichting. Ze maken naar eigen zeggen Indie pop/rock en met hun recente single “Before” bevestigen ze dat label ook.

Om wat aan namedropping te doen; de ijzige intro en het kille gitaar rifje doen meteen denken aan Dans Dans. Wanneer de warme stem van de zanger en de elektronische drum invalt, is het echter duidelijk dat deze drie mannen uit Bornem meer gemeen hebben met een groep à la Faces On TV. Niet onbelangrijk bij dit soort bandjes is de opname zelf. Het slechtste wat een beginnende groep kan doen is meteen het grove geld bovenhalen en een professionele maar veel te steriele opname afleveren. Dit is bij Vilify gelukkig niet het geval, het nummer bevat nog al de charme die we willen horen bij een nog onbekende band.
Er zit veel potentieel in de sound van Vilify volgens ons. Die onmiskenbare Vlaamse korrel is tevens ook te horen in hun muziek, dat is nooit een slecht teken. Het zou goed kunnen dat we binnen de kortste keren niet meer zullen spreken van een onbekend bandje als het om Vilify gaat.

Related posts
Muzieknieuwtjes

bwana, YESNOMAYBE en ise winnen De Nieuwe Lichting 2024

Het nieuwe jaar werd enkele weken terug ingezet en daarbij hoort ook een nieuwe De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Een week…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2024!

Ook in 2024 zijn er nog altijd zekerheden in het leven. Het weer in januari is nog altijd verrassend koud, Tom Waes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brihang - "Telefoontje"

Wie denkt dat West-Vlaams een plat dialect is, die is eraan voor de moeite en dat bewijst onder andere Brihang al een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.