Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Biezen – “I Will Remember You”

Erik Van Biesen aka Biezen is een gekend muzikant in België. Zo speelde hij onder meer 22 jaar bij Gorki, was hij ook gitarist bij The Paranoiacs, Axelle Red, Freddy Vadder & De Bende Van Miènde en speelde hij voorprogramma’s van Charlie Watts en Jack Bruce. Een cv om u tegen te zeggen en op 23 februari 2018 breidt hij een vervolg aan. Dan verschijnt zijn tweede soloplaat Summer Of Red Roses. Het werd een liefdesplaat in de brede zin van het woord. Een album over mensen die je in je hart sluit, ook al ken je ze niet altijd persoonlijk. Het is de opvolger van zijn debuut uit 2016.

Op de eerste single “I Will Remember You” haalt Biezen de innerlijke Mark Lanegan in zich naar boven. Een zachte donkere song dat samen met de vrouwelijke stem van Eline Aussems een zeer dynamische sfeer krijgt. De zwoele stem van Erik vergezeld van de sfeervolle gitaren, geven het ook een bepaalde americana gevoel. Hierdoor vormen het timbre en de griezelige gitaren een uniek geheel dat in België zeldzaam is. Denk aan Neil Young of Richard Hawley. Maar wie zal Biezen nu herinneren? Wel het nummer werd geschreven naar aanleiding van de dood van Chris Cornell. Een zeer zacht en eerlijk eerbetoon dat Chris sowieso had weten te appreciëren.

Op 23 februari speelt de man in Trefpunt zijn releaseconcert, allen daar naartoe!

9 december 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief