Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir” – Sunflower

DE winnaars van Westtalent 2017 maken donkere postpunk met dreampop en 80’s invloeden waar dromerigheid en een volle sound centraal staan. Eerste single “Heroin” wist ons al helemaal te overtuigen en naar het schijnt zijn hun liveshows ook om duimen en vingers van af te likken. Om dat te ervaren kan je bijvoorbeeld op 6 december naar In De Ruimte waar ze als voorprogramma van Sonic Jesus staan, of wie liever wat langer wacht kan ze op 28 maart in de Charlatan zien bij onze goeie vrienden van Kontzert. Nu werd het eens hoog tijd om de band wat beter te leren kennen en hoe kan dat beter dan aan de hand van enkele muzikale vragen?

Wat is je favoriete nummer van nu en “all time”?

Door ICEAGE heeft de repeat knop van m’n iPod het sinds kort begeven. Het nummer ‘On my Fingers’ heeft daar vast en zeker z’n aandeel in. Maar als ik toch één nummer zou moeten kiezen die steeds opnieuw blijft nazinderen dan staat ‘Fade into You’ van Mazzy Star steevast op nummer één. De standvastige eenvoud laat je zweven op een wolk van melancholie, pijn en rust. Live maakt het nog grotere indruk. Hope Sandoval (zangeres Mazzy Star) betovert iedereen en alles. Geef toe, wie zou er niet met haar trouwen?

Hoe zou je je eigen muziek beschrijven?

Om deze vraag niet met het cliché “Wij spelen een mix van allerlei genres” te beantwoorden, proberen wij dromerige en dynamische post-punk te spelen. Door onze gevarieërde voorkeuren in muziek is het altijd een strijd om één bepaalde weg uit te gaan. Zo goed als alle genres hebben de revue al gedaan maar voorlopig denken we toch deze richting te blijven ingaan.

Heb je een liedje waarvan je denkt: “DAMN, hadden we dat liedje maar geschreven?”

Toen ik voor het eerst ‘2+2=5′ van Radiohead hoorde was dit het eerste dat in me opkwam. Of ik hierbij moet vloeken is een ander paar mouwen want enkel Radiohead schept zo’n meesterwerken. Alles aan dit nummer is geniaal. De bovenzinnelijke melodieën brengen ons steeds op een verkeerd spoor wat de verbazing enkel vergroot. Voeg daar dan nog eens Thom Yorke’s magistrale vocals aan toe en een meesterwerk is geboren.

Op welke plaats zou je ooit eens willen spelen?

Laten we Pink Floyd even vergeten en naar Pompeii trekken.

Welke artiesten moeten we volgens jou goed in het oog houden?

Spits de oren want van VENTILATEUR zal men nog veel horen. Het ander project van onze bassist (Jasper Hollevoet), gitarist (Daan Soenens) en de geweldige Iben Stalpaert op drum. Samen maken zij geluid dat doet denken aan Jazz en Rock. Zeker de moeite om eens te checken!

Wie vind je overrated en wie underrated?

Niet dat hij onbekend is, maar de hele wereld zou Mount Eerie moeten kennen. Hoe hij met je gemoedstoestand speelt is voor mij ongezien. Het grijpt je bij de keel tot de laatste noot gespeeld is. Hoe slecht je je ook mag voelen, er is altijd wel een Mount Eerie waarmee je je lijden kan delen. Wees wel gewaarschuwd, een hypersensitief persoon kan er best niet te veel naar luisteren en al zeker niet naar z’n laatste plaat ‘A Crow Looked At Me’. Terwijl ik dan moeite heb om bands a la Bring Me The Horizon langer dan drie seconden aan te horen. Ik zal het maar op het genre steken.

Met welke artiest zou je eens een liedje of album willen maken?

Als PJ Harvey ooit eens aan de deur staat leid ik haar met alle plezier naar het repetitekot. Robert Smith is ook altijd welkom. Ach ja, ik neem ze gerust alletwee. Zij mogen het opnemen voor het vocalen department. En nu we toch bezig zijn, vraag ik wel John Fahey om ons te assisteren (alhoewel dat wat moeilijker zal zijn). Nu enkel nog Jaco Pastorius op bas en een nu al legendarische band is geboren. Al zullen ze mij er wel moeten bij nemen. 😉

Met welke artiest zou je graag eens een lifeswap ondergaan en waarom?

Ongegeneerd arrogant zijn en toch vergoddelijkt worden zoals Liam Gallagher lijkt me toch een unieke ervaring. En daarbij, slechte muziek maakte Oasis nu ook niet echt.

Wat kunnen we nog van je verwachten wat je tot nog toe niet verklapt hebt?

Een vrouwenstem!

Q&A door Jonas Hollevoet (drummer Sunflower)

3590 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Cafe - "Honey"

Het gaat als een dolle binnen de Nederlandse indiescene met Cloud Cafe. Pas sinds een jaar staat het Amsterdamse viertal samen op…
InstagramLiveRecensies

Gent Jazz (Festivaldag 2): Plezier en ongebreideld positivisme

De tweede dag van Gent Jazz kondigde zich aan als een showcase van heel wat jong, buitenlands en binnenlands talent. Op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

PJ Harvey - I Inside the Old Year Dying (★★★): Mystiek boven muziek

‘Yeah, you’re not rid of me!’, beet ze ons toe op een van haar meest iconische albums. Dertig jaar later houdt PJ…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.