Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single De Jeugd Van Tegenwoordig – “Gemist”

Drie – excuseer, vier – werf hoera! De Heilige Viervuldigheid van Absurdistan, beter gekend onder de noemer De Jeugd Van Tegenwoordig, is terug met nieuwe muziek! Het laatste album van Faberyayo, Willie Wartaal, Fieze Fur en Bas Bron, getiteld Manon, dateert ondertussen al weer van het jaar des herens 2015. Na twee jaar podia onveilig maken en een eigen musical, komen onze sympathieke en immer loco Noorderburen, naar aanleiding van een nieuw album, over de brug/landsgrenzen met nieuw werk.

“Gemist” begint met een zenuwachtige, snelle beat die ons vaag doet vermoeden dat Bas Bron zwaar aan de Redbull zit. ‘Geile beer, geile flikker, ouwe pik, ouwe pijp, ik heb je gemist.’ Zingt WiWa ons, in overslaande stem, toe. Van de bizarre, honingzoete en ietwat kalmere liefdesverklaringen op Manon geen spoor meer. De Jeugd is terug met een uptempo, wederom bizarre oorwurm van formaat dat vol zit met subtiele verwijzingen, gekke woordcombinaties en dronken gewauwel van Fur. ‘Gaan we gek doen? ’t Voelt alsof we gek gaan doen. Of wel een beetje. Een beetje gek als toen.’ En of we ze gemist hebben.

Site / Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Le Guess Who? 2021 (Dag 3): Een festival, tot de klok lockdown slaat

Het is gebeurd – en nee, de slimste mens viert nog even niet zege. Dat niet, maar wel de volgende (althans gedeeltelijke)…
LiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 2): Amper tijd om stil te blijven zitten

Dag twee van Crammerock 2021 begon grijs en kil, maar het duurde niet lang alvorens de zon door de wolken brak. Ondanks…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Brutus, The Charlatans, De Jeugd Van Tegenwoordig en DIRK. op Crammerock 2021!

We hebben heel lang op livemuziek in ‘normale’ omstandigheden moeten wachten, maar de afgelopen weken kwam daar door de positief evoluerende vaccinatiecijfers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.