Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Fae Licia – “Universe”

“Universe” is de eerste single van een nieuwe Belgische groep Fae Licia. Dit project werd opgestart door Sarah de Witte en Igor De Meyer, maar draait rond zangeres Finlay van Wymeersch. Deze naam kan bekend klinken, want Finlay was al op jonge leeftijd bezig met muziek. Ze nam onder andere deel aan zangwedstrijden voor kinderen zoals ‘zo is er maar één: de cup’, ‘My name is…’ en verschillende musicals. Binnen Fae Licia wordt ze bijgestaan door David Maes aan de piano en Olivier Rijpens (gitaar)

“Universe”  klinkt – zoals de lyrics doen vermoeden – zomers, rustig, maar toch zit er pit in. Wat begint met een rustige piano intro, bouwt langzaam maar zeker op tot een elektronische sound en zelfs duidelijke invloeden van stevige drum & bass. Het nummer is voorzien van heel wat variatie zodat het lijkt alsof verschillende genres door elkaar verweven zijn. De luisteraar houdt er best zijn hoofd bij, want door de afwisselingen binnen het nummer lijkt het alsof er een heel arsenaal aan muziek op hem af komt. We zijn benieuwd welk van de invloeden en genres die we horen in “Universe” zullen verderklinken in toekomstig materiaal van Fae Licia!

Facebook

27 november 2017

About Author

Birgit Coucke


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief