banner

LiveRecensies

Emma Bale @ AB Club: Het bloemenmeisje is een popfee geworden!

Ze is nog maar achttien jaar jong, maar heeft ondanks haar nog prille carrière al heel wat grote dingen verwezenlijkt. Ze heeft al vijf singles die in de ultratop 50 stonden, waarvan drie singles de top drie haalden en “Fortune Cookie” zelfs op één belandde. Verder ging ze al uitgebreid op tour als voorprogramma van Milow, Bazart & de Duitse zangeres Lena en stond ze afgelopen zomer op de podia van enkele grote Belgische festivals. Ook haar prijzenkast staat al goed vol met een MIA en een MTV EMA. Een opmerkelijke prestatie als je bedenkt dat deze jonge dame haar debuutplaat nog niet eens uit is. Gisterenavond stond ze in een uitverkochte AB Club en toonde ze dat ze alles in huis heeft om in 2018 uit te groeien tot een internationale ster.

De jonge Belgische DJ en producer Limits beet de spits af. Nadat hij als Eightysix voor artiesten als Kat Deluna en Taio Cruz mixte, kwam er een grote wending in zijn carrière en ruilde hij de popwereld voor een elektrowereld in. Limits bracht in de AB zijn eerste live set en stond niet alleen op het podium. Hij nam een echt multitalent mee dat zowel zang als instrumenten op zich nam. De set kon jammer genoeg niet helemaal overtuigen. Na vijf minuten had je al het gevoel dat je alles al gehoord hebt. Lichtpunt in de set was de geslaagde rework van de Radiohead classic “All I Need”, maar voor de rest bleven we wat op onze honger zitten.

Iets na negen uur werd de intro ingezet, die door de harde bassen helemaal door je lijf ging. Emma Bale kwam op de tonen van “Fake It” het podium opgewandeld en toonde meteen wat we van de avond konden verwachten. “Fake It” is een zeer sterke popsong die wat doet herinneren aan de Noorse Astrid S en is door zijn energieke refrein de gedroomde opener van de avond. Minstens even energiek was “Run”, dat mede dankzij Lost Frequencies een groot succes werd. De song kreeg live een nog tropischere uitwerking die uitstekend werkte en zelfs nog iets spannender is dan de studioversie.

Emma Bale vertelde dat haar eerste soloshow een echte droom was die uitkwam, maar dat ze eerst schrik had dat niemand ging komen. Ze had het helemaal fout, want weken voor het concert waren alle kaartjes de deuren uit en de zaal stond vol nieuwsgierige fans die kennis wouden maken met haar nieuwe nummers. “Parachute” en “Joan” klonken in vergelijking met haar shows op de festivals nog frisser en dansbaarder. Beide songs hebben genoeg pit en eigenzinnigheid om het in de charts even goed te doen als “Worth It”, dat live sterker als ooit tevoren klonk.

Iets later in de set kwam haar meest intieme nummer van de set. Ze vertelde over haar nieuw liedje dat het gaat over iemand onvoorwaardelijk graag zien en vroeg het publiek om aan iemand te denken die je onvoorwaardelijk graag hebt. Het lied bezorgde door de prachtige tekst en zeemzoete stem van Emma kippenvel en wist door de mooie boodschap te ontroeren. Met “Need To” en “Body” kreeg het publiek nog twee nieuwe nummers voorgeschoteld, die meteen blijven hangen en kunnen uitgroeien tot echte fan-favourites.

Net voor de bis kwam nog het wondermooie, tropische “Curacao”. Net zoals bij al haar andere nummers in de set merkten we dat de versies de afgelopen maanden hier en daar wat werden aangepast en dat ze nu helemaal afgewerkt klinken. In de bis haalde ze haar gitaar boven en bracht ze het liedje “All I Want” waarmee alles begon. Het publiek zong het refrein met veel liefde mee en toverden een prachtige glimlach op Emma haar gezicht. Eindigen deed ze met haar vrolijke nummer één single “Fortune Cookie”, dat het publiek vlotjes kon meezingen. Een waardig einde voor een fenomenale, eerste soloshow.

Emma Bale toonde eenmaal meer dat ze de grootste Belgische act van 2018 kan worden. De oude liedjes klonken live nog scherper & frisser en de nieuwe liedjes bleken live minstens even sterk te zijn. Emma Bale heeft de laatste maanden hard gewerkt en dat werpt zijn vruchten af. Emma Bale is het afgelopen jaar van het bloemenmeisje geëvolueerd naar een popfee die de stem, looks en présence van een internationale kanjer à la Dua Lipa (één van haar grootste voorbeelden) heeft!

Setlist:

Fake It
Run
Parachute
Joan
Worth It
Strangers
Moonchild
Need To
Body
Curacao

Bis:

All I Want (solo)
Fortune Cookie

1420 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Emma Bale @ Ancienne Belgique (AB Club): Van het verleden naar de toekomst

Ze mocht dan wel als jongste vrouw ooit een MIA in ontvangst nemen, haar debuutalbum liet lang op zich wachten. Emma Bale…
LiveRecensies

blackwave., Emma Bale & Charles @ Werchter Parklife: Met wisselend succes, maar telkens goed geëindigd

Ondanks dat de optredens van donderdag letterlijk in het water vielen, mochten we op vrijdag opnieuw de festivalweide van Werchter betreden. Het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Zwangere Guy, Compact Disk Dummies, Ruben Block en meer naar WERCHTER PARKLIFE

Rock Werchter mag dan wel niet doorgaan, net als vorig jaar komt de organisatie met een alternatief. De Zomerbar van vorig jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.