LiveRecensies

Blackwave. @ Trix Bar: De opmars van iets groots

LiveRecensies

Blackwave. @ Trix Bar: De opmars van iets groots

Het gaat hard voor het hiphopduo Blackwave. Met hun erg te smaken single “Elusive” staan ze sinds kort op één in De Afrekeking, ze wonnen een Red Bull Elektropedia award voor meest belovende artiest van het jaar en ze beginnen nu ook nog eens zalen uit te verkopen. The sky is de limit, zo lijkt en wij kregen zomaar de kans om deze Belgische sensatie in een uitverkochte Trix aan het werk te zien. Na een drie uur durende treinrit richting Antwerpen, staan wij te popelen om de Californische zon te zien opkomen boven Antwerpen.

Bij aanvang valt meteen de live jazzband op. Wij denken ‘leuk, een hiphopact die z’n beats eens niet uit een grijze PC weet te puren’. Vanaf het begin doen zij de temperatuur al meteen een graadje stijgen in de zaal, zonder dat er enig spoor is van de twee tenoren binnen de band. Een leuk begin, die ons duidelijk wil maken dat Blackwave. niet enkel rond producer Willem Ardui en rapper Jaywalker draait. Eens zij het podium bestijgen, is het hek van de dam en is het tijd om de benen los te schudden.

Met “Drop Top” brengen ze al meteen een heerlijk groovy nummer, die barst van de energie. Een eervolle vermelding voor het knappe saxwerk is hier zeker op zijn plaats. Na een drietal nummers is er nog geen sprake van de hits “Elusive” of “Big Dreams”, maar niemand in de zaal die daar om maalt. Blackwave. neemt je gewillig mee op een trip van laidback grooves en funky hiphop, waar er zelfs eventjes plaats is voor de klassieker “How Many Mics” van The Fugees . Het hoofdzakelijk jonge publiek lijkt nu al niet meer te kunnen stilstaan. “Hands Up!” en “That’s Just Me” volgen al snel. Door deze nummers na elkaar te spelen tonen ze dat hun muzikaal spectrum vrij groot is. Zo heeft “Hands Up” een lekker chille, niets verplichtende vibe, terwijl “That’s Just Me” de meer opzwepende toer opgaat.

Blackwave. neemt mooi de tijd om elk bandlid in de spotlight te plaatsen, zij het voor even natuurlijk. Zo konden we erg genieten van een machtige bass solo, die ons echt wel aan het genieten bracht. Jazz en hiphop, hell yeah. Wij zijn verkocht. Al snel volgt hun hit “Big Dreams”, een nummer die ook live de hoge verwachtingen kan inlossen. En dat is niet alleen omdat iedereen in de zaal aan het meezingen is. De band speelt gewoon erg strak en Blackwave. lijkt vanavond echt in topvorm te zijn. Van een klassieker in spe, naar een echte klassieker moet Blackwave. gedacht hebben. Zo brachten ze een cover van “Clint Eastwood” van Gorillaz. Een cover die ze laatst nog op Studio Brussel en NPO Radio 2 mochten spelen. Niets vernieuwend, maar het nummer sluit nauw aan bij hun live act, dus waarom niet.

De band verlaat het podium. Ondertussen een gekend ritueel, waarvan we de betekenis niet altijd even goed begrijpen. Zeker niet omdat het de beleving uit een optreden kan halen. Na exact 30 seconden zijn alle bandleden terug op het podium en denken we “het moet een sanitaire stop geweest zijn”. Als kers op de taart kiest Blackwave. voor “Elusive” en “Flow”. Nummers die het concept van de band op een geweldige manier samenvatten. De flinke portie hiphop en jazz, vermengd met hun heerlijke funky grooves maken van Blackwave. een band die je zeker live aan het werk moet zien. We hebben je gewaarschuwd, want deze jongens worden volgens ons snel groot.

Lees hier nog eens het interview dat we met de mannen deden.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Andromedik Invites @ Trix: Integraal, strak zelfportret

In ons interview op Tomorrowland Winter vorig jaar, vertelde Andromedik al dat hij met zijn team in de richting van eigen visuals…
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
InstagramLiveRecensies

Bill Ryder-Jones @ Trix (Club): Meeslepende nonchalance

Met Iechyd Da kwam Bill Ryder-Jones dit jaar terug op het toneel met een hoopvolle plaat waarin hij melancholie verpakte in een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.