Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Patrick Watson – “Broken”

De dagen worden donkerder en koeler en daarmee vaak ook het gemoed wat melancholischer. Laat het maar aan de meester der melancholie Patrick Watson over om de perfecte soundtrack voor donkere herfstige dagen te voorzien. Zijn laatste album Love Songs for Robots dateert ondertussen al van 2015 en sindsdien lag het relatief stil rond de excentrieke man. Nu is hij terug met “Broken”, geschreven voor al die gebroken hartjes die er rondlopen en nood hebben aan enkele troostende noten. Een opgave die helemaal weggelegd is voor de heerlijke stem van Patrick Watson.

“Broken” begint met enkele voorzichtige pianotoetsen en de vocals die je met hun warme gloed omarmen. Beetje bij beetje zwelt het lied aan, maar nooit neigt het naar het bombastische. Integendeel, “Broken” is delicaat en breekbaar en net dankzij zijn fragiliteit enorm sterk. Wederom toont Patrick Watson wat voor een componerend genie hij is en met “Broken” brengt hij zelfs de meest koelhartige mens tot beroering.

Facebook / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nils Frahm - Graz (★★★★): Uitblinkend in eenvoud

Dat Nils Frahm kan componeren, heeft hij al vele keren laten merken. Ook zijn experimentele karakter is al meermaals getoond aan de…
AlbumsRecensies

M. & Winterdagen - Lange Leegtes (★★★★): Muziek met een grote M

Onder de naam Winterdagen brengt de Rotterdamse pianist Mink Steekelenburg zachte en melancholische neoklassieke muziek en ambient. In december vorig jaar liet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kuusi - "Sneaky Maze"

Kuusi is een Fins woord dat zowel zes, dennenboom als jouw maan kan betekenen. Achter deze feeërieke artiestennaam schuilt zangeres Fien Druyts….

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.