Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “It’s A Beautiful World”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “It’s A Beautiful World”

Noel Gallagher is terug met ondertussen al een derde single voor het nieuwe album Who Built The Moon?, dat op 24 november uitkomt. Vergeet de Brit pop van Oasis en alles wat daar in de buurt komt, want deze keer maakt Noel met zijn High Flying Birds een psychedelica plaat. Ja jongens, de wonderen zijn de wereld dus nog lang niet uit. Op 6 april spelen zij in Vorst Nationaal.

“It’s A Beautiful World” begint rustig en bouwt zichzelf op met mooie gitaarriffjes die de psychedelische kant nog niet direct verraden. Die riffjes brengen ook enige spanning mee die dan wel weer veel te lang blijft hangen. Af en toe kan het refrein waar de stem van Noel de bovenhand neemt toch deze spanning doorbreken. Op het laatst komt zelfs een Franse omroepstem er nog even tussendoor om ons te doen afvragen: “Is dit echt wel Noel Gallagher?”.

In vergelijking met vorige singles “Holy Mountain” en “Fort Knox” is “It’s A Beautiful World” ietwat braver, maar dat stoort niet. Het is interessant dat Noel Gallagher wel degelijk voor een vernieuwend pad heeft gekozen om muzikaal te bewandelen. Hopelijk horen we snel meer van die psycho wolk waar Noel met zijn High Flying Birds naartoe vloog.

Twitter / Facebook / Instagram / YouTube

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Ohio Players (★★★★): Strike!

Als er een duo is dat al enkele jaren garant staat voor vettige blues- en garagerock die probleemloos in de mainstream past,…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blur - "St. Charles Square"

‘Zit je in het kamp van Oasis of Blur?’ In 1995 zorgde geen muziekvraag voor meer ruzie onder vrienden dan de ’the…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.