Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Tame Impala – “List Of People (To Try And Forget About)”, “Powerlines” & “Taxi’s Here”

Neen, Tame Impala is niet terug, maar ze brengen ons wel nieuwe muziek. Hoe ze dat doen? Door hun vorige plaat Currents opnieuw uit te brengen, maar dan als deluxe versie met enkele B-sides en remixes. Slim gezien dus, zo vlak voor de kerstperiode. We zien de LP al bij velen onder de kerstboom verschijnen. Morgen komt die deluxe-editie uit en om hem nog wat meer in de schijnwerpers te zetten, lostte de band al enkele B-sides van die LP. “List Of People (To Try And Forget About)” “Powerlines” & “Taxi’s Here” bevat de typische psychedelische Tame Impala-vibe en soms heeft een mens niet meer nodig.

“List Of People (To Try And Forget About)” zou zijn opgenomen net na Lonerism, als eerste song voor Currents. Die vibe hoor je ook wel doordat het nummer iets psychedelischer is en minder elektronisch dan Currents. Meer gitaren, lekkere melodische ritmes en vooral de zweverige zang van Kevin Parker maken het weer een zeer lekker nummer. Het is de meest aanstekelijke song van de drie, want de andere twee zijn heel instrumentaal (vooral “Powerlines”) en zweverig (vooral “Taxi’s Here”) met behoorlijk wat experiment in. De deluxe-editie bevat trouwens nog veel meer moois. Rode vinyl, een poster, een magazine, en wat 7-inches. Jawel, je krijgt waar voor je geld en ook wat fijne muziek natuurlijk. Op het eind van die drie songs, krijg je op Spotify nog een GUM remix en de zalige Soulwax-remix van “Let It Happen”. Wat een verwennerij.

16 november 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter