Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single II dead boys – “United”

Negen weken. Exact zo lang is het geleden sinds het mysterieuze II dead boys uit de Belgische ondergrond herrees. Week op week verscheen een nieuwe single. Voor ons een vrij excentrieke strategie. In hun ogen de normaalste zaak ter wereld. Met deze laatste, “United”, wordt hun geheim uit de doeken gedaan: Vijf muzikaal eensgezinden doken jaren geleden de studio in. Nog voor de release, volgde een onherroepelijke stopzetting. Na jaren van afzondering, besloten zij dit debuut alsnog de wereld in te sturen.

“United” voelt klaarduidelijk aan als het slot van deze tien weken durende reis. Aanvankelijk luchtig, doch argwanend. Een minimalistische drumbeat wordt versterkt door een almaar toenemende vocaal. Een betoverende synth doet de intensiteit steevast toenemen, waarop ons duidelijk wordt gemaakt dat we er niet alleen voor staan. Een gestage teloorgang wordt doorbroken door een plotse gerobotiseerde verkondiging. Einde.

Een fysieke release moeten we niet verwachten. Een levensechte verkondiging? Daar kunnen we (voorlopig?) enkel maar van dromen. Dit laatste luik doet ons smachten naar meer. Een verlangen dat niet meteen lijkt vervuld te worden.

Wordt vervolgd?

Facebook / Soundcloud

De voorgangers:

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

La Jungle - Ephemeral Feast (★★★½): Donker schouwspel vol energie

Met het steengoede Fall Off the Apex (2021) nog fris in het geheugen, keken we met grote verwachtingen naar het nieuwe werk…
AlbumsRecensies

Wolf Vanwymeersch – The Early Years (★★★★): Melancholie zonder infinite sadness

Muziekminnend Vlaanderen kent Wolfgang Vanwymeersch vooral als vaste snarenplukker van het helaas te vroeg gepensioneerde The Van Jets. Daarnaast was en is…
LiveRecensies

Go March @ Afsnis: Terug van nooit weggeweest

Een van de meest ondergewaardeerde bands bij het grote publiek moet toch wel Go March zijn. Nochtans kunnen de Antwerpenaren bij de kenners op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.