AlbumsOntdekkingen van "Den Beir"Recensies

Le Manou – L’Homme (★★★★★): OUI J’ADORE!

Junior Eurosong, The Voice Belgique en de Nieuwe Lichting. Dat is het parcour dat de jonge Belgische zangeres Manou Maerten de laatste jaren heeft afgelegd. De studente muziekproductie aan de School Of Arts Gent is nu klaar om met haar muziekproject Le Manou de harten van muziekliefhebbers voor zich te winnen. Haar debuut ep, vol elektronische pareltjes en een prachtige ballade, is misschien wel de sterkste debuut-ep van het jaar en één van de beste Franstalige platen sinds een lange tijd.

De West-Vlaamse groeide in ‘de kleinste stad ter wereld’ Durbuy op en droomde vandaar uit steeds van een mooie muziekcarrière. Sinds haar selectie bij de Nieuwe Lichting, kwam deze in versnelling en nam ze in de nazomer van 2016 haar eerste single “L’Homme” samen met producent Orson Wouters op. Over haar project zegt ze: “Het is een dromerige zoektocht om lyrische klassieke muziek en elektronische vibes te combineren!”.

“Elle” is de eerste song van de ep en ontpopt zicht snel tot donkere, electro ballad die even goed van de nieuwe, Belgische R&B ster Tsar B had kunnen zijn. De donkere sounds worden ondersteund door haar engelachtige stem en de hoge Lana Del Rey-achtige tonen weten niet alleen te verbluffen, maar bezorgen je ook over heel je lijf kippenvel. Straffe opener voor een debuut-ep. Haar eerste single “L’Homme” sluit meteen aan bij “Elle”. Het liedje begint meteen angstaanjagend en laat je vanaf de eerste toon niet meer los. Het contrast tussen haar zachte stem en de sterke elektrosound botsen niet en vullen elkaar zeer goed aan!

“T’aimer” verrast meteen bij de eerste luisterbeurt. In tegenstelling tot de rest van de ep is het een piano-cello ballade die meteen onder je huid kruipt. Het liedje is zowel ingetogen als openbarend en je voelt elke noot die Manou zingt diep in je hart. De subtiele elektronische elementen en haar beklijvende stem maken van “T’aimer” een enorm sterke ballad. De radiohit-to-be “Fling” vat de ep perfect samen. Het combineert elementen van de sterke elektrosongs met de emotionele stukken van de ballade. “Fling” is de perfecte afsluiter en ook de remix van Nikitch weet te overtuigen.

Le Manou heeft met haar debuut-ep wellicht het sterkste debuut van het jaar gemaakt. De Franse tekst met de stoere, donkere sound smelt prachtig samen en vloeit samen in fantastische songs die boeien en meteen blijven hangen. Le Manou kan wel dé revelatie van 2018 worden en we kijken nu al enorm uit naar de debuutplaat. OUI J’ADORE L’Homme!

Le Manou speelt de komende maanden over heel België sets als voorprogramma van o.a. Klangstof en Felix Pallas.

1383 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

James Blake - Friends That Break Your Heart (★★★): De magie voorbij

Er was een tijd waarin we alleen al bij het horen van de naam James Blake naar het randje van onze stoel…
AlbumsRecensies

ECHT! - INWANE (★★★★) : Grimmig grensverleggend

Na een verwachtingsvolle EP Douf brengt de Brusselse groep ECHT! nu debuutalbum INWANE uit. Ze combineren jazz, funk, electro en hiphop met als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies - "As I Try Not To Fall Apart"

Het was van 2019 geleden dat White Lies met nieuw materiaal op de proppen kwam, toen het vijfde album Five op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.