banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Mice & Men – “Warzone”

 

Een viertal maanden na hun vorige singles droppen de Amerikanen van Of Mice & Men wederom een nieuwe single. Niet alleen in de samenstelling van de band zijn er het afgelopen jaar enorme veranderingen geweest, maar ook qua stijl heeft de band het over een andere boeg gegooid. Na het spijtige vertrek/ontslag van frontman en scream vocalist Austin Carlile bleven de vele fans met kopzorgen achter. Hoe moest het nu verder met deze prachtige metalcorereuzen? Gelukkig nam hun bassist en clean vocalist Aaron Paulie de leiding en neemt hij nu ook de screams en growls op zich. Zoals we in die vorige singles “Unbreakable” en “Back To Me” al hoorden, loont deze keuze. Dit zorgt voor een nieuw album, Defy, dat 19 Januari verschijnt.

Met hun nieuwste nummer, “Warzone” gaan ze ontzettend hard, dat is zowat een korte samenvatting. Uitgebreid vertaalt dit zich in een machtige growl om het nummer op gang te trappen, een lekker snelle gitaarrif, nog meer gitaar- en drumwerk met veel tempowissels en veel screams. Tussen die screams door, brengt Paulie nog wat distorted zang, die ook op het randje van screamen balanceert, uiteraard afgewisseld met een mooi stukjeclean vocals. “Warzone” is werkelijk gemaakt om eender welke concertzaal in een waar oorlogsgebied om te toveren. Een echt walhalla voor de moshers onder ons. De tekst van de cleans, die een korte pauze inlassen bij het volledig losgaan, lijkt daar dan ook echt op afgestemd; ‘Breathe in tranquility, breathe in serenity’. Ideaal om even op adem te komen dus.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eskimo Callboy – “Pump It”

In 2020 verraste Eskimo Callboy de metalwereld met de hit single “Hypa Hypa”. Hiermee omarmden ze hun foute kantje volledig, wat zorgde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

killthelogo - Reset (★★★½): F*ck het systeem, het tij kan nog keren

Vanwege de recente releases van Korn, Slipknot en Limp Bizkit lijkt het of we teruggekatapulteerd worden naar het jaar 2002. Uit de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single killthelogo - "Buy More Sh!t"

Hoewel killthelogo een recent opgerichte band is, schrijven we hier niet over een stel jonge veulens. Frontman Daniel Mies en gitarist Niko…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.