Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lou Davies – “Riverrock Baby”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lou Davies – “Riverrock Baby”

Lou Davies – vooralsnog geen familie van The Kinks – woont in Melbourne en maakt muziek. Enkele dagen geleden bracht hij zijn debuut-Ep uit. Daaruit stellen we jullie graag de titelsong “Riverrock Baby” voor.

Het begin van dat nummer doet zijn naam alvast alle eer aan: we horen stevige gitaren en sterke percussie. Veelbelovend. Wie echter verwacht dat Davies op hetzelfde elan verdergaat, is eraan voor de moeite. Na de intro gaat hij de meer psychedelische kant op: het tempo vertraagt en er overheerst een loom gevoel. Denk luie zomerdagen en heet asfalt.

De rest van het nummer houdt Davies simpel. Misschien zelfs net iets té. Het nummer kabbelt rustig voort zonder weinig verrassingen waarna het zich voor de komende uren in je oor nestelt.

We misten in de rest van “Riverrock Baby” een beetje de daadkracht van de intro, maar zijn misschien net daarom nieuwsgierig naar de rest van de EP. Wie weet laat Davies daarop wat meer die andere kant zien. Je kan hem vinden op zijn Facebook.

Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.