Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single van Pressyes – “On the Run”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single van Pressyes – “On the Run”

Opgelet! Het beluisteren van dit lied kan ervoor zorgen dat het de rest van de dag niet meer uit je hoofd verdwijnt. “On The Run” van Pressyes is catchy vanaf de eerste noot. De Zweedse singer-songwriter René Mühlberger, voordien lid van de Oostenrijkse band Velojet, deelt in zijn tweede single zijn ervaringen die hij tijdens zijn trektochten opdeed. Hij neemt je met zijn nummer mee op een reis door onherbergzame streken en toont waarvoor hij op de vlucht is. Hij vlucht niet enkel inhoudelijk, maar ook op muzikaal vlak is “On the Run” een vlucht uit de realiteit. Het nummer is een mix van psychedelische pop met een vleugje rock en doet een beetje aan Tame Impala denken.

Toch krijg je het gevoel dat de singer-songwriter alleen met zijn gitaar en zijn gevoelens het nummer heeft gecreëerd. En dat is niet volledig onjuist. Mühlberger sloot zich maandenlang op en maakte “On the Run” enkel met authentieke instrumenten die hij doorheen de jaren verzamelde. Samen met de release van de single krijgen we ook de eerste videoclip van Pressyes te zien. Mühlberger maakte die volledig zelf en toont zo dat hij niet alleen talent heeft op muzikaal vlak. Eerder verscheen ook al “Touch the Sky” van het album van Pressyes. Op het volledige album is het nog even wachten.

FacebookYoutubeTwitterInstagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.