Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ought – “These 3 Things”

Begin dit jaar bracht Tim Darcy zijn eerste solo-album, Saturday Night uit, maar 2018 lijkt opnieuw het jaar van zijn band Ought te worden. We kunnen volgend jaar namelijk een nieuwe plaat verwachten van deze Canadese post-punkers. Room Inside The World zal verschijnen op 16 februari, maar vandaag kunnen we al luisteren naar een nieuwe single. Op “These 3 Things” lijken ze alvast aan te willen tonen dat ze veel meer zijn dan hun kenmerkende sound die ze vastlegden op hun vorige albums.

Daar waar de muziek van Ought een volledige lading van post-punk invloeden droeg, lijkt de band deze van zich af te willen schudden op “These 3 Things”. Hun impulsiviteit heeft plaats geruimd voor verfijndheid en structuur, maar wat ons het meest opvalt, is hoezeer dit nummer als een zoekproces klinkt. Ought gaat hoorbaar op zoek naar een verdieping van hun eigen geluid en heeft geen vrees om nieuwe dingen te proberen. Zo zorgen de keyboards en strijkers voor een zuiver, maar sinister canvas voor Tim Darcy’s vocaal geëxperimenteer. Darcy klinkt niet meer droog, maar doet zijn best om een zekere ijlheid en diepte in zijn zang vast te leggen. Het is nog even wennen, maar we zijn alvast benieuwd of Ought ook met deze insteek een spannend album gaat kunnen maken.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Ought + Lucy Dacus + Hater @ Les Nuits Botanique: Met de voet op het gaspedaal

Op Les Nuits Botanique is er voor elk wat wils. Zo was er gisteravond ook een affiche voorzien voor de liefhebber van…
AlbumsRecensies

Ought - Room Inside The World (★★★★): Minder rauw, maar niet minder spannend

Enkele welgemikte penseelstreken op een canvas. Meer hebben de Canadezen van Ought niet nodig om een albumcover te maken. Net als de…
LiveRecensies

Tim Darcy @ Botanique (Rotonde): The Velvet Underground leeft

Tim Darcy bracht de afgelopen jaren 2 uitstekende albums als frontman van de Canadese post-punk formatie Ought. Nu 2 jaar en (naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.