Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roméo Elvis – “Méchant”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roméo Elvis – “Méchant”

Ergens in maart was hij één van de vele explosies die de Brusselse hiphop afgelopen jaar veroorzaakte. Roméo Elvis schoot met zijn Morale 2 als een komeet naar de top en het aantal fans op zijn optredens vermenigvuldigde zich maandelijks. Het resulteerde in een triomfantelijke veldtocht doorheen heel België. Grote concertzalen en flink dozijn festivals waren getuige van wervelende liveshows met beatleverancier Le Motel, waarin ook andere Brusselse kroonprinsen het publiek even horendol mochten komen maken. Terwijl hij momenteel door Frankrijk tourt, kregen we gisteren een aangename verrassing. De Brusselse rappers slaan opnieuw de handen in elkaar, ditmaal voor de soundtrack van een film.

Damso, Caballero & Jeanjass, Coely, Zwangere Guy, Senamo, Hamza, nog wat anderen en Roméo Elvis zelf dus, zullen allemaal een nummer leveren voor “Tueurs”. De film van Jean-François Hensens en François Troukens (ex-topcrimineel) gaat over een gangster die denkt zijn laatste overval te plegen. Maar hij en zijn bende raken verwikkeld in een dertig jaar oude misdaadzaak die oude spoken tot leven wekt (brandend actueel dezer dagen), maar waar ze niets mee te maken hebben. Deze ongetwijfeld beklijvende criminele scènes moesten van de juiste muziek voorzien worden, en wie anders dan eerder vermelde Brusselse artiesten kunnen de film van een donkere en dampende sfeer voorzien?

Op de site lijkt het erop dat we nummer voor nummer van het album te zien en te horen zullen krijgen. Roméo Elvis beet de spits af met zijn nieuwe single en clip “Méchant”. De diepe bassen die het nummer dragen, hadden onze boxen ei zo na opgeblazen. Ze geven een dreigende en zware beat waarop de Brusselse rapper volledig zijn ding kan doen. We horen hier en daar wat Verlan en een enorm natuurlijke klinkende, moeiteloze flow in de lyrics, typerend voor Roméo Elvis. Hij windt er geen doekjes om: // Le corps touche le sol en deux secondes, le temps que je mets à tirer mes balles //. Het nummer gaat over het neerschieten van criminelen, maar dan niet door officiële instanties. We worden dus helemaal ondergedompeld in de sfeer van de misdaad in al zijn facetten. “Méchant” is een kort nummer, maar komt meer dan binnen. En bewijst waarom de Brusselaar zo relevant is geweest het afgelopen jaar.

Tueurs het album komt uit op 1 december, Tueurs de film is vijf dagen later te bezichtigen in uw cinema.

Facebook / Twitter

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

21 Savage - american dream (★★★★): Smaakpalet aan stijlen met eigenwijze flows

Het is eindelijk zover; na zes jaar wachten is 21 Savage er met een nieuw soloalbum. Hoewel hij regelmatig samenwerkt met grote…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2023

2023 was alweer goed gevuld met nieuwe muziek. Niet alleen internationale kleppers deden onze harten sneller slaan, maar ook op Belgische bodem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.