Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wyse – “5 Foot Power House (Run)”

Met een stem die doet terugdenken aan Björk en Karin Park en muziek die gelinkt wordt aan Wolf Alice, staat Wyse klaar met haar debuutsingle. Wyse is opgegroeid in klein dorpje in Petersfield en groeide mee met de muziekscene van Portsmouth. Daar ontwikkelde ze haar vele talenten, want ze is meer dan een zangeres. Ze is schrijfster, producer en multi-instrumentalist.

Haar debuutsingle ‘5 Foot Power House (Run)’ komt direct binnen door haar stem. Muzikaal is het niet veel vernieuwend, maar haar teksten gaan dieper dan de hedendaagse populaire muziek. In plaats van te zingen over een nieuwe relatie en hoe leuk dat is, graaft Wyse dieper en heeft ze het over bindingsangst. De muziek zorgt er voor dat je je als luisteraar ook opgejaagd voelt, net alsof jij ook achterna wordt gezeten. Maar dat gevoel zindert weg naar het einde toe. En dan is het nummer ineens gedaan op een moment dat je het eigenlijk niet verwacht. Dat zorgt ervoor dat je een beetje verloren achterblijft.

De muziek en de tekst van Wyse is gevuld met veel emoties die niet altijd geuit worden in popmuziek. Je krijgt van haar dus meer dan een deuntje dat in je hoofd blijft zitten.

https://soundcloud.com/thisiswyse/5-foot-power-house

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
AlbumsRecensies

beabadoobee - Our Extended Play (★★★½): Een eclectisch toetje

Vorig jaar nog lanceerde beabadoobee, een jonge Londense met een hart voor terugblikken, haar debuutalbum Fake It Flowers. Dat gebeurde met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greywind - "Am I Asleep?"

Greywind, dat is de naam van het Ierse oudergenotenduo Steph en Paul O’Sullivan dat deze week een nieuwe single op ons afvuurt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.