AlbumsRecensies

Sweetsalt – Masked (★★★½): Zouter dan zoet debuut

AlbumsRecensies

Sweetsalt – Masked (★★★½): Zouter dan zoet debuut

Ze debuteerden vorig jaar met hun eerste single “Synchrone”. Ze speelden zich een plaats in de finale van Zennetoer 2017 en gingen naar huis met de publieksprijs. Ze komen uit Aalst. En ze heten Sweetsalt. De zeskoppige jonge band brengt vandaag in eigen beheer hun debuut-EP Masked uit, waarvoor ze samenwerkten met producer Xavier De Clercq. In tegenstelling tot hun eerste single puurden ze voor hun EP meer uit elektronische klanken, waarbij ze zweven tussen warme intimiteit, lichte dansbaarheid, gracieuze zang en melodieuze pop. Een mooi uitgebalanceerd debuut, waar de saxofoon ons helemaal kan bekoren.

Bij “Chaos” bekruipt ons eens gevoel van ongeduld. Dat we te laat zullen komen, en al trappelend en nerveus in ons hoofd ijsberend naar het rode verkeerslicht turen, waarvan we willen dat het instant op groen springt. ‘All we need is time’, zingt Mare Verbeiren, frontzangeres van 18 met een stem die goed kan doorgaan voor iemand die dubbel zo oud is. We nemen de smeekbede graag van haar aan. De vier nummers op de EP bouwen op naar het catchy “The Mask”, waar mysterieuze maskers lijken af te vallen en ze voluit voor een vrolijke sound gaan.

Sweetsalt heeft heel wat potentieel en valt te tippen als een beloftevolle Belgische band, die net als een goeie kaas nog rijper het beste zal smaken. Al moet de jeugdige frisheid niet verdwijnen en moeten ze hun eigen identiteit niet onderdrukken. Laat die maskers maar zitten.

Vanavond stellen ze hun EP voor in de Charlatan in Gent. De Gentse band Walther zorgt voor het voorprogramma. Wat houdt je tegen?

Facebook / vi.be

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sweetsalt - "Synchrone"

Sweetsalt is een zeskoppig ensemble uit Aalst en omstreken. De frontvrouw van de band heet Mare Verbeiren, en met een link van onze site…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.