Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “Crumbling Castle”

Het lijkt er op dat King Gizzard & The Lizard Wizard zijn belofte om dit jaar vijf platen uit te brengen zal nakomen. We kregen er al drie met Flying Microtonal Banana, Murder Of The Universe en Sketches Of Brunswick East. Nu zou er een vierde aankomen, al is dat nog nergens officieel bevestigd. Polygondwanaland is de naam die circuleert bij de fans en daaruit krijgen we nu een eerste single. “Crumbling Castle” duurt iets meer dan tien minuten en brengt alles wat een nummer van King Gizzard zo uniek maakt samen.

Nooit in ons leven hadden we gedacht dat we zoveel keer “Crumbling Castle” in tien minuten tijd zouden horen. King Gizzard & The Lizard Wizard slaagt er in om het ettelijke keren te vermelden. Toch verveelt het nummer niet en krijgen we aan de hand van een repetitieve sound een zeer fijn nummer te horen. Een dromerige psychedelische sound met hier en daar wat lo fi invloeden en tegelijk wat Oosterse invloeden. Het nummer gaat gezapig verder met op het eind een fenomenaal donkere outro. Het kasteel is plots niet meer zo gezellig als het zeven minuten geleden leek, angst is wat nu overheerst. Snedige riffs en donkere synths brengen de nacht over het kasteel. Benieuwd wanneer die nieuwe plaat eraan komt.

3133 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mild High Club – "Me Myself and Dollar Hell"

Het lijkt al even stil bij Mild High Club, de Amerikaanse indierockband onder leiding van Alexander Brettin. In 2015 genoot de band…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview King Gizzard & The Lizard Wizard: ‘Onbewust probeer ik gewoon Donna Summer te zijn’

King Gizzard & The Lizard Wizard is een band die in zijn bestaan het woord stilstaan nog niet al te vaak gebruikt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & the Lizard Wizard - Butterfly 3000 (★★★★): Alle (synth)kleuren van de regenboog

King Gizzard & the Lizard Wizard is het soort band waar het zelfs al een cliché is om te vermelden hoeveel albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.