AlbumsOude BekendenRecensies

P!NK – Beautiful Trauma (★★★★½): De tweevoudige mama die cooler is dan alle jonge veulens!

AlbumsOude BekendenRecensies

P!NK – Beautiful Trauma (★★★★½): De tweevoudige mama die cooler is dan alle jonge veulens!

Beautiful Trauma, de eerste plaat van P!nk sinds 2012, toont dat ze nog steeds helemaal mee is en zelfs een paar stappen vooruit staat op al haar collega’s. In tijden waar popsongs steeds platter en elektronischer worden, komt P!nk met een plaat vol heerlijke popsongs . Eigenlijk plande ze haar comeback in 2016, maar doordat ze zwanger werd, schoven ze de plannen met een jaar op. Ze inspireerde wereldsterren zoals Adele, Katy Perry en Britney Spears. Dat P!nk tot de meest invloedrijke artiesten van het nieuwe millennium hoort valt daarom niet meer te betwijfelen.

P!nk, oftewel Alecia Moore, groeide in een klein dorp in Pennsylvania op en droomde van een muzikale carrière. In 1995 zette ze haar eerste stappen binnen de muziekwereld en zong in de groep Choice. In 2000 begon haar solocarrière die later uitgroeide tot een enorm succesverhaal. Ze kreeg talloze megahits zoals “Dear Mr. President”, “So What” en “Raise Your Glass”. Later kwam ze in 2015 met You+Me, een folkproject samen met Dallas Green. In Augustus kreeg ze de MTV VMA Vanguard Award voor haar carrière.

Titeltrack “Beautiful Trauma” zet meteen de toon. Het liedje begint nog rustig met de piano, maar komt enkele zinnen later in vaart. Met quotes zoals ‘My love, my drug, we’re fucked up!’ weet P!nk niet meer te provoceren, maar dat wil ze ook niet omdat ze weet dat haar fans zo een quotes verwachten. De eerste single van het album “What About Us”, een lied over onzeker zijn, deed het enorm goed. De song stond in een tiental landen helemaal bovenaan de charts en behoort volgens o.a. Bilboard tot één van de beste popsongs van het jaar!

De wellicht meest opvallende song van het hele album is echter “Revenge”. Voor deze song kon P!nk niemand minder dan Eminem strikken om het rapstukje voor zich te nemen. P!nk is al jaren mega fan van Eminem en stuurde hem via mail een liefdesbrief om hem te overtuigen. Het resultaat mag gezien worden want de song heeft alles in huis om een megahit te worden. “Secrets” blijft even snel hangen als “Revenge” en is misschien wel het meest dansbare liedje van P!nk ooit.

P!nk toont op haar nieuwste plaat dat ze een stem heeft waarop heel wat popzangeressen jaloers mogen zijn.”Barbies”, haar samenwerking met Julia Michaels, “I Am Here” en “Wild Hearts Can’t Be Broken”, tonen de emotionele en sentimentele kant van Alecia. De pianoballade “You Get My Love” blijkt de perfecte afsluiter van het album te zijn en zorgt van begin tot einde voor kippenvel. Het album bevat niet alleen gitaren en drums, maar ook violen, trompetten en zelfs een gospelkoor.

P!nk heeft met Beautiful Trauma wellicht één van de sterkste popalbums van 2017 gemaakt omdat er op het album voor ieder wat wils is. De liedjes zijn allemaal anders, maar ze passen desondanks de verschillen heel goed bij elkaar. Alecia Moore heeft inmiddels twee kinderen, maar die houden haar niet tegen om even cool te zijn als zeventien jaar geleden. Haar album bevat politieke statements, persoonlijke verhalen en vooral fantastische liedjes. P!nk gaat in 2018 weer op tour en het belooft weer een gigantisch spektakel te worden. Wanneer ze naar België komt is nog niet geweten, maar dat ze er een lap op gaat geven is nu al zeker!

Website / Facebook / Twitter / Instagram

 

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Mysterines – “Sink Ya Teeth”

Aan de overkant van de Noordzee krioelt het van succesvolle bands; het talent ligt er voor het oprapen. Eén van de muzikale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.