Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Murphy – “Medication”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Murphy – “Medication”

Chet Faker is al lang niet meer en toch blijft het belangrijk te vermelden dat Nick Murphy tot voor kort als Chet Faker door het leven ging. Nu gebruikt hij zijn eigen naam, waaronder  hij al één EP uitbracht. Op Missing Link wist hij een meer dynamische vorm van zichzelf te brengen. Nadat het een hele zomer stil was rond de man en hij toch enkele teasers online smeet, wachtten we vol ongeduld op nieuw werk. Dit komt er nu in de vorm van “Medication”. Als we Murphy mogen geloven, komt er in de toekomst nog veel meer aan.

“Medication” bevat een heel arsenaal aan instrumenten wat er voor zorgt dat het na een eerste luisterbeurt nogal overweldigend is. Hier en daar zit er een gospelinvloed, dan weer wat meer soul of wat meer techno. Het geheel toont aan dat Murphy van verschillende markten thuis is. Toch draagt zijn stem alles, hoewel de synths ook ferm op het voorplan treden. Ze zijn donker, hier en daar wat angstaanjagend en vooral erg zwaar te verteren. Op het eind krijg je wel alweer de emotionele kracht die ook bij Chet Faker zat, een ganse ommezwaai is het dus niet. Al is de subtiliteit hier helemaal omgekeerd.

Op 27 november kan je de man aan het werk zien in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram / Twitter / Site / Youtube

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “Something Like This"

Van Chet Faker weten we nooit echt goed wat we exact kunnen verwachten. De Australische muzikant brengt soms muziek onder zijn eigen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adi Oasis - "Get it Got it"

Adi Oasis, voorheen wel beter bekend als Adeline, combineert in haar muziek soul, r&b, jazz en funk om haar gevoelens te uiten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “It Could Be Nice”

De laatste jaren waren we getuige van de wispelturigheid van Nicholas James Murphy. De Australiër pingpongt als muzikant regelmatig tussen zijn pseudoniem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.