Muzieknieuwtjes

Voorbeschouwing London Calling: Rock-‘n-rollen in Antwerpen

Af en toe moet een beer eens dansen en al zeker bij Dansende Beren. Daarom willen we het graag even hebben over de volgende editie van ‘London Calling’ op 28 oktober. Nee, niet het nummer van The Clash, maar een Antwerps indie – en rock-‘n- rollfeestje. London Calling is ontstaan omdat Antwerpen dringend nood had aan goede, vettige rock-‘n-roll. Organisator, Olly Ameen, bracht deze ontbrekende ingrediënten eindelijk opnieuw in het Antwerpse nachtleven.

Op London calling kan je kleppers van artiesten verwachten zoals: Arctic Monkeys, Bloc Party, Arcade Fire, Blur, The Smiths, Oasis, David Bowie, The Beatles, The Rolling Stones, Depeche Mode, New Order, MGMT en natuurlijk vele anderen. Klinkt goed, hé?

Tijdens onze beregoede dansmoves op vorige edities viel het op dat de vloer af en toe wel eens kan plakken van het bier en je neusgaten de zweetgeur zullen opmerken, maar ja, willen we niet allemaal af en toe “dirty dance floors and dreams of naughtiness”?

London Calling haalt daarbij nooit zijn neus op voor verzoekplaatjes. Ze moeten wel binnen de muziek van het concept vallen. Wees dus zeker niet bang om je favoriete ‘indie tune’ aan te vragen bij de dj’s.

Over die dj’s is trouwens het laatste nog niet gezegd. Flo Windey, het huisdier van Studio Brussel, komt er in hoogsteigen persoon plaatjes draaien. Ook Marie Monballiu van Qmusic zal het tempo van alle dansbenen bepalen met een arsenaal aan goede muziek. Verder komen ook nog Lennert Cusumano (AB) en de vaste London Calling-dj’s draaien.

Wees dus niet beschaamd om helemaal los te gaan! Het komt wel vaker voor dat meerdere mensen op tafels dansen tijdens Tame Impala of je ziet een Alex Turner-lookalike net iets te hard pronken met zijn vetkuif. Het is er allemaal toegestaan. Zoals Olly Ameen, zegt: “London Calling attracts beautiful people.” Vechtpartijen bestaan er niet en zelfs buitenwippers zijn overbodig. Dat zegt toch genoeg, niet?

Ondertussen is het vijftig jaar geleden dat het legendarische Beatles-album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band uitkwam. Daarnaast is het ook Halloween dat altijd in een extra ‘rockjasje’ wordt gestoken bij London Calling. Doe hierbij dan ook nog eens dat het de eerste keer in Ampere is en je weet dat de beren dan wel aan het dansen durven gaan.

Meer informatie: London Calling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.