Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir” – Tessa Rae

Vragen van "Den Beir"

Vragen van “Den Beir” – Tessa Rae

Tessa Rae is een Amerikaanse zangeres, die sinds enkele maanden LA onveilig maakt en hard aan haar muzikale carrière werkt. In het begin van 2017 bracht ze haar eerste ep Young Blood uit dat door enkele gerenomeerde sites werd opgepikt. De eerste radiostations pikten haar single “Young Blood” op, maar voor België is ze nog een onbekende. Tessa Rae heeft de stem, creatieve ideeën en looks om het ver te schoppen in de muziekwereld en dat gaat ze wellicht wel doen met haar nieuwste single “Wrong With Me”. Tessa Rae is de eerste artiest die we jullie voorschotelen onder ‘Speurneuzen van “Den Beir”‘, waarin we jonge, opkomende artiesten voorstellen.

We legden de nieuwe popzangeres op het rooster.

Wat is je favoriete nummer van nu en “all time”?

“Ceremony” van New Order – Ik herinner me nog goed toen ik het liedje hoorde als ik jong was. Telkens ik het nu opnieuw hoor, krijg ik terug het zelfde gevoel. Als ik het hoor, dan krijg ik het gevoel dat ik in de startblokken sta voor iets spannends en nieuw.

Hou zou je je eigen muziek omschrijven?

Ik vind het moeilijk om mijn muziek te omschrijven, maar ik noem het Urban Dark Pop.

Heb je liedjes waarvan je denkt: “Damn had ik dat liedje maar geschreven”?

Ja, de hele tijd! Om eerlijk te zijn is het zelfs een motivatie voor mij. Post Malone’s “White Iverson” werd in mijn ogen van de één op de andere dag een klassieker. Het is gewoon een steengoed nummer, dat voor vele jonge mensen uitgroeide tot hun ‘anthem’. Ik zou ook graag zoiets schrijven.

Op welke plaats zou je ooit eens willen spelen?

Brazilië! Mijn grootste fans wonen er. Ik weet niet hoe dat gebeurde, maar ik krijg zoveel liefde van hen. Ik zou graag eens willen zien hoe leuk ze in het echt zijn.

Wie vindt je underrated en wie overrated?

In mijn ogen is heel veel muziek overrated. Een catchy refreintje volstaat voor mij niet om een goed nummer te zijn. Er is zo veel goede muziek, maar je moet soms verder zoeken om ze te vinden.

Voor mij is Thestand4rd enorm underrated. Het is een groep uit Minnesota bestaande uit Spooky Black, Bobby Raps en Allan Kingdom. Hun muziek is enorm dreamy en uniek.

Welke artiest of band moeten we volgens jou goed in het oog houden?

Tommy Genesis is de max! Ze is een fantastisch wezen met een enorm aparte sound. Ze noemt het zelf fetish rap.

Met wie zou je graag eens aan een single of album werken?

Ik zou heel graag met twee fantastische vrouwen willen samenwerken: Kali Uchis of Jorja Smith. Ze zijn beide enorm getalenteerd en staan op het punt van hun grote doorbraak.

Met welke artiest zou je eens een dag van leven willen veranderen en waarom?

Wow… euhm… moeilijke maar interessante vraag. Ik denk dat ik voor A$AP ROCKY ga. Ik denk dat hij volop van zijn leven geniet. Hij is ook nog eens een goede leider en mogul. Een dagje met alle A$AP’s in de wereld doorbrengen zou ik mega leuk vinden.

Wat kunnen we nog van je verwachten wat tot nu toe nog niemand wist?

Wel… Ik ga mezelf geen rapper noemen, maar ik kan wel in een goede flow komen en rap dan een beetje. Eigenlijk ben ik er helemaal zot van. Ik voel me dan altijd zo sterk. Je kan dus binnenkort een nieuw liedje van mij verwachten in die stijl.

Facebook / Twitter / Instagram / Soundcloud

1820 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LEISURE - "Above Me"

Wie nog afkoeling zoekt voor de bloedhete avonden de komende tijd, heeft met de nieuwe single van LEISURE sowieso een ontspannende cocktail…
LiveRecensies

Pitou @ Cultura Nova (Spiegeltent): Pure pracht

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Het festival biedt theater, film, dans, muziek en beeldende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.